Alla inlägg under augusti 2010

Av Emma - 27 augusti 2010 15:07

Privat hus, det vore nåt. Konstigt namn nu när jag tänker efter, att dom döper det till privat hus. Men jag vill bo i privat hus. Jag gjorde det en gång, och det är helt klart det bästa stället jag nånsin bott på. Tyvärr var det ju bara en pytte liten etta jag bodde i och tyvärr får vi inte plats där nu :P


Jag skickade mail till två stycken med privat hus igår. Den ena var det bilder på och den såg superfin ut. Nyrenoverad och grejer. Den låg även på rätt sida av stan (den sidan vi bor på nu alltså). Sen fanns det en till, men den var det som sagt inga bilder på och den ligger på fel sida av stan, men jag tar varje chans jag får.


Dennis är nog måttligt road av att jag letar nytt boende med tanke på att vi flyttade till lägenheten vi bor i nu för bara ett par månader sedan. I don't blame him! :P


Men när det kommer till att byta boende måste man vara aktiv. Hittar jag nåt jag gillar, ja då kommer jag självklart ringa på det. Helt klart. Någon som vet nån som hyr ut lägenheter i privat hus här i Lidköping? Hör gärna av er. Jag är inte omöjlig ;)


Nåja, nu ska jag busa med min lilla son. Förresten, idag köpte jag mig regnstället :D Superfint och det satt som smort på min kropp. Tror att intersport sydde denna regndress för bara min skull. Det va liksom menat att jag skulle köpa den :P Liam fick även en vinterjacka idag. Skitsöt.


  

Denna jacka här ovan var det vi köpte, fast i grå, men den fanns inte på hemsidan. :P  Liam var iaf jätte fin i den.


Men men, nu måste jag pysa. Ha det så bra. Kanske hörs senare :) 

Av Emma - 27 augusti 2010 07:30

Finally... nu är det äntligen fredag :) Även om jag tycker att veckodagarna går fort så längtar jag alltid till helgen för det betyder att Dennis är ledig och hemma vilket han nästan aldrig är på dom vanliga jobbdagarna, måndag-fredag alltså.


Förresten, såg nåt så löjligt på tv nyss. Ni vet ju att först började 'Svenska Hollywoodfruar', sen kom väl 'Norska Hollywoodfruar', sen 'Danska Hollywoodfruar' och nu ska 'Skånska Hollywoodfruar' börja. Ärligt talat.. för det första är inte ens Hollywoodfruar bra. Dom där hemmafruarna gör ju ALLT för att bli kända för pengar är allt för dom. Är det bara jag som tycker att det börjar bli lite överdrivet när det bara kommer nya säsonger av Hollywoodfruar och det hela tiden är olika länder och nu en svensk stad. Nä fy! Man kan ju hoppas, för er som kommer se 'Skånska Hollywoodfruar', att dom textar så att ni förstår vad dom säger :)


Just nu sitter jag och dricker en kopp kaffe. Idag gick vi upp vid kvart i 7. Det var faktiskt jag som tog initiativet, kunde verkligen inte sova mer och när jag går upp, ja då ska ju minsan lilleman också upp. Men jag är helt utvilad idag, hur skönt som helst.


I natt var det konstigt. Jag "vaknade" och trodde jag hade Liam bredvid mig och att Dennis hade åkt iväg till jobbet, och jag låg och klappade på det jag trodde var Liam. Sen helt plötligt upptäckte jag att det va ju Dennis som låg bredvid mig, så var va Liam! Jag fick panik.. började leta under täcket men han va inte där. Sen kom jag på att jag inte ens lagt Liam i sängen bredvid oss. Jag vet inte alls vad jag fick det ifrån att han sov bredvid oss. Men jag drömde antagligen.


Ahja, nu ska jag strax äta frukost. Är riktigt hungrig. Sitter även och tittar på 'The voice' på femman. Finns inte så mycket annat att titta på.

Nog om det, vi hörs senare. Hejdåå!

Av Emma - 26 augusti 2010 21:57

Idag var jag på stan med mamma. Hon hade lite rabatt på lindex barnkläder så jag utnyttjade den genom att köpa en höstoverall till min skrutt. Den va jätte fin men jag är kluven. Jag vet faktiskt inte om jag ska behålla den eller om jag ska leta efter något annat. Imorn ska jag testa den på honom så får jag fundera lite på det. H&M hade riktigt fina jackor som hade varit nånting. Även åhlens hade finfina jackor. Jag vet inte alls just nu, det måste ju kännas 110 % rätt.


Jag hittade ett regnställ också. Till mig själv alltså. Det är riktigt behövligt nu när man är småbarnsmamma och inte kan komma med undanflykter då ens barn vill ut, även fast att det regnar. Just nu har ju faktiskt inte Liam så mycket att säga till om när det regnar, men jag har allt traskat ut när det spöregnat ändå. Liam är så faschinerad av regnet och det är faktiskt rätt mysigt att vara ute och gå när det vräker från himlen. Myyyys!


Apråpå regnställ, det hade jag ALDRIG nånsin satt på mig för 2 år sen. Aldrig. Sånt var ju pinsamt och det va ju så fult. Till och med när jag praktiserade på dagis (då jag gick på gymnasiet) tacka jag nej till regnställ även fast att vi skulle vara ute i 3 timmar i regnet.. ärligt talat, hur dum var man inte? Klart man vill va torr om kläderna och slippa frysa.

Nu har jag liksom hittat ett regnställ som är riktigt snyggt och jag ser fram emot att få använda de :)


Känner ni att hösten är på G? Det är ju helt underbart. Idag har det varit lite halv kyligt i vinden, även fast att solen tittat fram näst intill hela dagen. Det har varit runt 15 grader och man känner ju klar skillnad på sensommar som det är nu, och värmen som var i början av sommaren. Alla årstider har sannerligen sin charm.


Hmm, imorn ska jag och Liam ut och gå med Linda. Det ska bli skönt. Tror det skulle vara fint väder imorn så jag lär inte få använda mitt regnställ, tyvärr :P Nä, men det är skönt att det ska vara varmt och skönt, så klart.


Förresten, när tusan ska Desperata hemmafruar börja igen? Nån som vet?


Go kväll kära vänner!

Av Emma - 26 augusti 2010 10:49

Jag insåg nyss att det bara är 9 dagar kvar till min födelsedag. Jag ska bli en gammal tant. Känns helt okej faktiskt ;)

Tusan vad tiden går fort egentligen. Minns tiden så väl när jag var drygt 14 år och framåt. Vad man hade för sig massa saker. Nu, 8 år senare så har jag fast anställning, en sambo som jag även är förlovad med och en son på 7 månader. Jag älskar mitt liv!


Idag vet jag inte alls vad vi ska hitta på. Antagligen ska vi fram till stan för att köpa en fleecedress till Liam. Tror det kan vara skönt för honom med nåt som är lite varmt och gosigt. Min mor hade nån rabatt på Lindex så vi ska använda den tänkte vi. Efter det blir det nog en liten promenad. Det ska tydligen vara uppehåll hela dagen och det ser ut att vara riktigt skönt ute.


Förkylningen har blivit mycket bättre men jag är fortfarande väldigt trött så jag ska nog lägga mig och vila lite i soffan nu. Liam ligger och sover men han kommer nog vakna ganska så snart. Men jag skriver senare. Hej svejs!

Av Emma - 25 augusti 2010 21:03

Den har sakta men säkert kommit krypande nu under kvällen. Jag kommer må riktigt dåligt första natten jag ska sova hemifrån, utan min lilla pojke. Jag vet att det kommer gå bra men jag kommer verkligen sakna Liam. Det finns ingen i världen som någonsin kommer förstå den stora kärlek jag känner inför mitt barn. Jag älskar honom mer än nånting annat i hela världen och jag kommer alltid göra allt för honom. Han ska ha det bra. Min lilla, lilla älskling <3


Men visst borde jag klara att sova hemifrån? Det handlar om 2 nätter i månaden. Det är väl självklart att jag klarar de.


Liam sover sen kl 19. Dennis har nyss lagt sig. Han ska vara i Skövde kl 05.30 imorn bitti, stackarn. Jag sitter uppe själv och tittar på 'Fångarna på fortet' som back in the days :P


Ikväll har vi ätit kantarellsmörgås och sen spenatsoppa med ägg i. Riktigt, riktigt gott. Nu är jag proppmätt :) Nu ska jag fortsätta kolla på tvn och även göra lite smörgåsar som Dennis kan ha med sig imorn. En riktig hemmafru är jag som brer smörgåsar åt min karl. Alla önskar att dom hade nån som mig, right? ;)


Hejdåå

Av Emma - 25 augusti 2010 16:16

Ja, inte alls pjåkigt om ni frågar mig. Som ni vet ska jag bara jobba 2 dagar på 1 månad, låter väldigt fjuttigt och litet, men jag är nöjd för jag kom minsan upp till 25 % i månaden vilket jag inte tycker va alls så dåligt. Trodde faktiskt inte jag skulle komma upp i mer än kanske 15 % så detta kommer bli strålande bra.


Vi har varit på kommunhuset idag och hämtat papper som man måste skicka in för att få en dagisplats. Varför är man jämt så jäkla seg med att skicka in sånt där? Allt är ju så lätt att fixa och hur skönt är det inte att ha en plats fixad när det väl gäller? Jag ska nu ta tag i detta, titta vilka dagis jag kan tänka mig att sätta min son på och hoppas på att jag får de jag väljer som förstaval.


Jo, ni ska få höra en rolig sak. Liam har lärt sig att dricka välling. Han är så himla duktig. Synd bara att han bara dricker vällingen om han får äta gröt samtidigt, knäppisen :p Jag ska allt vänja honom vid vällingen så att han kan lära sig. Välling ska ju vara gott. Förstår inte varför han ska vara tvärtemot och inte tycka om välling.


Idag har vi för övrigt ändrat mat-schemat för Liam - ja vi har ett sådant. Det är faktiskt himla skönt att ha exakta tider när det kommer till maten. Nu är det två burkar mat som gäller om dagen, sen ska jag flytta gröten från klockan 18 till 18.30 i stället. Kanske inte var så intressant för er :P


Förresten, en sak ni gärna kan få hjälpa mig med är att komma på ett bra träningsschema. Jag MÅSTE börja träna. Jag måste träna mage, jag måste träna rygg, jag måste få upp kondition.. ja, jag måste ta mig tusan träna hela mig. Jag ska börja gympa nu till september, bra va?

Ge mig gärna ett träningsschema som jag kan följa här hemma.


Nu måste jag börja fixa i ordning mat till lilleman. Jag skriver senare.

Av Emma - 25 augusti 2010 09:00

Kan ni tänka er? Såhär enkelt är det. Jobbet är mitt och jag kommer börja den 11 september och köra hela dagen och natten till den 12. Ni anar inte hur bra det känns men även lite läskigt, så klart. Det är första gången jag ska sova utan min lilla gosse, men jag VET att detta kommer gå bra, det bara måste gå bra. 2 nätter i månaden kommer jag sova på annat håll. Jag kommer vara ca 5 minuter hemifrån så är det nånting kan jag komma loss från jobbet.

Nu känns det så jäkla gött. Bara att komma igång. Och på jobbet där jag vill vara. Där jag trivs. Där vi har kul och där vi kommer överrens. Ja, ni förstår väl själva hur bra detta känns? :D


Har jag berättat att jag jobbar som personlig assistent inom vården? Innan jag gick på mamma-ledigt jobbade jag på ett gruppboende men eftersom det bara var ett vikariat var det inget jag fick komma tillbaka till. Nu ska jag alltså börja igen och jag ska jobba hos en som är yngre.. det är exakt det jag vill jobba med. Och personen i fråga vill ha mig där. Det känns skitbra. Jag är oerhört tacksam att jag har jobb och att jag får komma dit igen.


Ahja, nu ska jag ge Liam lite gröt innan han ska ta en powernap. Ville bara uppdatera den glada nyheten för er kära vänner ;)


Hörs sen. Hejsvejs

Av Emma - 24 augusti 2010 21:45

Jag kanske börjar arbeta om ett par veckor. Dock är det en väldigt liten tjänst. Inte mer än 2 dagar i månaden men det är ju ändå 24 timmars-pass så jag lär tjäna mig en liten hacka i alla fall :) Det är bra pröjs och skönt att starta lite lätt.

Vi får se hur det blir med detta jobb. Jag håller tummarna :)


Förresten så mår jag riktigt jäkla dåligt nu. Har feber, är hängig, trött, har ont i kroppen och snoret bara rinner. Och ni anar inte hur dåligt jag mår när jag har feber. Det räcker att jag har över 37 grader så känner jag mig som den sjukaste i världen, och jag har över 37 grader nu.. ja ni kan ju bara tänka er hur sjuk jag är!


Vi åkte i alla fall en sväng till mormor och morfar förut. Mormor fyllde ju som sagt år och jag hade lovat att vi skulle komma. Vi hade trevligt. Blev bjuden på god soppa och god efterrätt och sen lite bakelser och kaffe. Liam hasa sig omkring på golvet och ville bara till gardinerna och hänga lite i dom, det ville inte jag och inte heller hans gammelmormor :P Han var även väldigt pratglad och sa "Abba, abba, abba" så hans gammelmorfar gick och satte på en skiva med 'Abba'. Det måste ju varit de han ville höra ;)


Nä, nu ska jag gå och kura upp mig i sängen och sova och hoppas på en klar förbättring imorn. Det är ju som sagt jäkligt synd om mig :(


Sov så gott! Natti natt

Ovido - Quiz & Flashcards