Alla inlägg under september 2010

Av Emma - 22 september 2010 12:02

Vart har tiden tagit världen? Det har redan gått 8 månader sedan vår underbara son kom till världen. Det känns som att Liam ALLTID har funnits hos oss och jag skulle inte kunna föreställa mig ett liv utan honom. Hur hade jag det innan Liam kom till världen? - Inte i närheten av det underbara liv som min fina son gett mig.


Idag sov jag och Liam till kl 09.30 Lite väl länge tycker jag. Dennis ringde då och väckte oss och det va bra. Vi hade förmodligen kunnat sova ett tag till annars. Nu ligger Liam och sover igen och när han vaknar är det dags för lite mat. Vet inte alls vad jag ska tillaga idag men nåt måste det ju bli. Måste köpa hem lite saker som Liam kan äta. Det är otroligt trevligt att äta ihop :)


Jag är som ett nerv-vrak. Jag drömmer, fantiserar, hoppas och vill. Men jag får inget veta förrän om dryga 2-3 veckor. Usch. Alldeles för lång tid. Det enda jag kan göra är att hoppas, och det gör jag.


Nu verkar det som att min lilla älskling har vaknat så jag ska gå in och kramas med min fina <3


Hejdåå :)


Av Emma - 21 september 2010 22:17

Visste ni att det finns te med violsmak? Vet ni hur gott det är?

Om ni aldrig druckit det så GÖR DE. Det är så gott.

Min mamma hade köpt det förra året och jag har älskat de teét sen dess.

Idag fick jag de teét utav min mor som hade köpt de till mig så nu sitter jag

och njuter av en kopp innan jag ska bege mig till sängen.


Jag har faktiskt lite träningsvärk idag. Känns bra :)

Tror jag ska köpa träningskort nästa måndag. Tror jag kan börja träna 2 dagar i veckan då. Jag har ju ändå börjat lite smått med 1 gång i veckan så tycker faktiskt jag borde kunna öka till 2. Är bra sugen. Bör få in lite mer styrka så armarna, magen och låren sitter där dom ska. Inget sladder :p Nä, skämt å sido,

jag tränar mest för konditionens skull, och för musklerna så klart.. Magmuskler är fint om det inte är för mycket. Jag hade de innan jag blev gravid och jag ska allt försöka få tillbaka min gamla mage igen.


Förresten, jag har ääääntligen gått upp lite i vikt. Antar det är för att jag slutat amma men jag kan väl få tro att det är muskler jag byggt upp? ;) Haha. Hoppas jag går upp några till kilo. Min kropp behöver det!


Nåja, jag skulle mest skriva om de underbara goda te jag sitter och dricker. Köp de. Imorn!! Kram och godnatt!

Av Emma - 21 september 2010 20:18

Jag hoppas nåt så innerligt att vi får ett JA, och sen ett JA till. Gud så jag hoppas. Ni får hoppas med mig. Håll alla era tummar :)


Dagen har varit bra. Har varit ute och gått en lång och skönt promenad med min son. Vi tog vägen förbi stan och där fick Liam sig köpt en mössa med tillhörande fuskolle, så söta så. Min lilla gosse har verkligen god smak ;) Dock låg han och sov när detta köptes men ändå.

Promenaden fortsatte en vända till då min kära vän bestämde sig för att följa med en liten tur. Mycket trevligare att ha någon att prata med när man är ute och går :)


Efter promenaden gick vi hem till Liams mormor och morfar och åt äpplepaj. Liam fick sig också lite och som han smaskade på. Äppelpaj med vaniljsås is the shit skulle jag tro att han tänkte ;p


Nu sitter jag hemma, mätt och belåten efter den goda soppan som Dennis gjorde idag. Han är för duktig min karl :) Sitter och småtittar lite på idol. Ska faktiskt sätta mig och helkolla på det för jag gillar faktiskt detta program. Det är ta mig tusan det bästa med hösten, att ALLA bra program börjar igen. Sånt gillar vi :D


Ni får ha en bra kväll. Hejs

Av Emma - 21 september 2010 10:02

TUSAN vad ont jag har på tungan. Har fått en pytteliten plita som verkligen gör jätte ont. Kan knappt äta nåt utan att det värker till nåt så djävulskt :( Hoppas verkligen den försvinner snart.


Liam ligger nu och sover så jag sitter och försöker äta lite frukost. När han vaknar ska vi busa lite och sen laga någon mat. Det är väldigt roligt att laga mat nu då vi kan äta i stort sätt samma. Dock får man tänka lite på vad man gör. Stekyta är inget bra men ska man steka kyckling t.ex så kan man skrapa bort det som blir, då är det ingen fara :)

Funderar på om vi ska gå och köpa fiskbullar sen. Vår barnmorska sa att det är jätte bra mat för ett barn i Liams ålder. Himla tur för jag tycker fiskbullar med dillsås är såååå gott :)


Senare under dagen ska vi gå till lekplatsen i stadsträdgården. Idag ska Liam få ha på sig sin höstoverall som vi köpte för ett tag sedan men som vi inte använt än. Kändes kyligt ute förut så jag tror den blir jätte bra idag. Den hade fungerat mycket bra igår men då tänkte jag faktiskt inte på att han kunde ha den, dum som jag är :P


Men men, ha en bra dag då.

Av Emma - 20 september 2010 21:57

Varför har vi godis hemma? Egentligen borde man slänga allt godis efter helgen så man inte går och små-äter på vanliga veckordagarna. Jag kan aldrig hålla mig ifrån godispåsen så länge vi har det hemma. Om jag vet om att vi har godis hemma är jag söt-sugen 24/7. Nej, det får vara slut med de. Jag som va och träna ikväll. För vilken nytta då liksom?

Jag kallar det att synda.


Det va riktigt kul att komma till gympan. Ångrar definitivt inte att jag tog mig dit. Svettigt pass som har ett håll i gång hela tiden. Jag blir helt svett.

Efter gympan åkte jag och handlade, jag skulle nämligen göra i ordning lax i ugn maten idag. När jag va i affären var jag väldigt noga med att inte glömma handla nånting. Vitlöken är viktig till denna maten så jag la ner några vitlök ifall att vi inte hade de hemma. Det hade vi, men det gör ju absolut ingenting att ha de hemma. Däremot gjorde det nånting att jag glömde ta på vitlöken på laxen. SKIT! Men jag tog på vitlöken efteråt i alla fall och det blev jätte gott. Dock känner jag hur hela min mun stinker vitlök nu. Stackars Liam imorn :P


Jo, är det nån som vet vart man kan köpa mjukhjälm till små barn? Liam har en förmåga att ställa sig upp överallt och det blir ju några vurpor då och då och jag får så ont i mamma-hjärtat när han slår sig och får ont. Min lilla älskling. Han är verkligen det bästa som någonsin har hänt mig. Jag älskar honom så oändligt mycket <3


Nu ska jag dricka te, sitta lite till vid datorn, sen göra smörgåsar till Dennis som han ska ha till jobbet imorn (yes, jag är världens schyrraste flickvän bah) :P


Hur som helst, ni får ha en bra kväll! hej hej

Av Emma - 20 september 2010 16:39

Idag är det gympa igen. Och idag är en sån där dag då jag inte alls känner gör att åka iväg och gympa. Speciellt inte nu när det började regna. MEN skiter jag i det idag så kommer jag skita i de flera gånger bara för att jag inte orkar, och så får det inte gå till. Så jag SKA cykla iväg till friskis om en stund.. mm, jag vet, jag är duktig ;)


Liam och jag har varit ute och gått i flera timmar. Först gick vi ner Rådagatan då vi skulle till stadsträdgårdens lekplats och då träffade vi på pappa Dennis som jobbade. Gissa om Liam va imponerad av den stora lastbilen och bilen som plattar till asfalten. Han ville inte att vi skulle gå därifrån så när jag försökte sätta honom i vagnen igen så spreta han emot :P Busen.

På lekplatsen fick Liam gunga lite och det är alltid lika roligt. Men idag var de kallt ute så efter ett tag fick vi kura in gossen i vagnen med en gosig filt och då somnade Liam så gott, så gott :)

När han låg och sov passade jag på att gå och kika i lite affärer på kläder vilket man aldrig kan tröttna på.


Nä, nu måste jag gå. Ha de så bra!

Av Emma - 20 september 2010 10:03

God förmiddag :)

Solen skiner, himlen är blå. Känner mig faktiskt ganska lockad av att gå ut och ta en promenad i detta vackra väder. Dock lär jag vänta tills Liam vaknat, min lilla älskling.


Nä, om man skulle ta och titta in på senätes och ab-bostäders hemsida en vända? Vem vet, kanske det dykt upp något som skulle intressera oss :)


Visste ni att Liam fullkomligt ÄLSKAR när jag sjunger 'Vargsången' för honom? Ni vet den där låten som är med i Ronja Rövardotter. Den går såhär:

'Vargen ylar i nattens skog, han vill men kan inte sova. Hungern river hans varga buk och det är kallt i hans stova. Du varg, du varg kom inte hit. Ungen min får du aldrig.'. När Liam är trött och har svårt att slappna av och jag börjar sjunga den låten så somnar han på två röda.


Nog om de.. nu ska jag ta det lite lugnt och vila lite innan vi går ut på en promenad. Ha en fin dag :)

Av Emma - 19 september 2010 20:42

Nu är vi hemma från Kungsbacka. Vi har haft en jätte bra helg :) Gårdagen var nog bäst. Vi var hemma hos Dennis bror Christofer och hans fruga Kickan på kvällen och käka god mat och drack vin. Väldigt trevligt.


Nu sitter jag hemma och väntar på Dennis som är iväg och lämnar tillbaks en kärra som vi lånade från pappas jobb i helgen då Dennis skulle ha med sig en båtmotor till sin bror (jag vet, skit ointressant, men så va det).

Jag har lovat Dennis massage idag, snäll som jag är :)


I fredags gjorde jag ett misstag och tog i en toning i mitt hår. Jag tänkte att de kan ju inte skada.. men det gjorde det. Jag var helt förstörd när Dennis kom hem, nästan så att tårarna rann på mig. Håret hade blivit MYCKET mörkare så slingorna jag hade gjort va verkligen för jäves.. jäkla otur :( Men igår hjälpte Dennis mig att göra slingor igen och nu blev håret mycket ljusare än förra gången så det blev nog bättre nu. Dock blev det ju bra mycket sletnare också så jag har varit och köpt det bästa schampo och den bästa inpackning nu. Hatar när mitt hår är såhär slitet. Lär hålla mig från min plattång ett tag nu.


Nu ska jag sätta på tvn och kolla vem som tar hem segern i valet (visst får man väl veta det idag?) Hoppas verkligen Sverige röstat på ett parti som gynnar alla och inte bara en del utav Sveriges befolkning.


Hej hej!

Ovido - Quiz & Flashcards