Alla inlägg under maj 2011

Av Emma - 13 maj 2011 12:06

Glömde helt av att jag gick in i v. 30 igår. Helt sanslöst vad fort tiden går. Den 19 maj ska jag iväg till bvc och mäta magen och lyssna på bebisens hjärta. Kan inte hjälpa det men tycker min mage mest ser fet ut denna graviditet. Hade en finare form på magen med Liam. Kan ta en bild sen och lägga upp så att ni får se :)


Förresten så tackade vi ja till förskoleplatsen till Liam. Pratade lite med min morbror fru som är väldigt inne i den verksamheten och hon hade varit på deras förskola och hon trodde jag skulle bli nöjd, helt klart. Vi ska fortfarande ställa oss på omplacering men hon trodde inte vi skulle vilja byta plats sen, av den enkla anledningen att vi kommer trivas helt utmärkt med Liam där. Självklart litar jag på en släkting som säger så :)

Sen berättade mamma om några som är kanonnöjda. Dom trivs så himla bra och dom har flera barn som gått på andra ställen, men dom sa att denna förskola är helt klart den bästa och dom tyckte definitivt att jag skulle ta emot denna platsen till Liam.

Sen har jag pratat lite med en bekant som har sin son där och även hon är jätte nöjd så jag valde att tro på dom positiva kommentarerna istället för dom negativa. Blir vi missnöjda byter vi ju så småningom!


Fysjutton vad dåligt jag mår. Tror minsann jag har feber. Ska ta mig en alvedon eller två och hoppas på att värken i kroppen kan försvinna lite iaf. När Dennis kommer hem skulle han åka iväg å hämta plankor med pappa och då lovade han att ta med Liam så att jag kunde få ta en dusch i lugn och ro och även vila lite. Mycket behövligt!


Nu ska jag börja göra lite mat till min lilla gosse. Potatismos och stekt falukorv blir det nog idag :)

Av Emma - 13 maj 2011 11:14

Sitter för tillfället och knökar i mig en massa glass. Har gått och blivit tokförkyld idag =/ Är jätteseg och känner inte för att göra nånting idag, men en liten tripp till lekplatsen får det nog bli i alla fall.

Liam ligger och sover nu och när han vaknat ska vi äta och sen går vi ut en sväng. Molle kanske följer med också :) Va meningen att vi skulle gå iväg nu på förmiddagen men har suttit och väntat på att fk ska ringa, sen blev klockan 11 och då skulle Liam sova.


Måste berätta om en sån rolig grej Liam gjorde igår. Han är väldigt faschinerad av min tjocka stora mage nu för tillfället. Jag tog ur min piercing ur naveln i förrgår också och den har han också tittat på väldigt mycket. Men igår var den inte kvar och Liam höll på och peta i naveln, la huvudet på magen och helt plötsligt började han slicka på magen. Jag skrattade högt åt honom och likaså Liam när han förstod hur tokig jag tyckte han var. Han va så söt. Lilla, lilla älsklingen <3


Tänkte passa på att ligga framför tvn och ta det lite lugnt nu innan lilleman vaknar igen. Har så mycket jag skulle behöva göra här hemma men idag orkar jag verkligen inte göra allt de. Har i allafall fått igång en tvätt nu. Sen kanske jag fixar i ordning lite småplock men i övrigt blir det lugnt idag.


Hörs kanske senare. Förresten, Eric tog sig vidare.. tjohoo! Då kan man ju så på eurovision imorn med lite spänning :)

Av Emma - 12 maj 2011 21:58

Det finns en sak som jag längtat efter hela dagen och det är en dusch. Ja, visst borde jag väl bara gå och ställa mig i duschen, men jag är så jäkla trött nu så jag skippar nog det. Liam krånglade ikväll och somnade inte förrän närmre halv 10. Alldeles för sent! Skulle dock tro att det har med värmen å göra, och sen att han inte vaknade förrän 9.15 i morse så tiderna med både mat och sömn har inte varit som det ska vara idag! Han får gärna sova länge men jag hoppas lite i smyg på att han kan vakna runt 8 imorn bitti för då blir nog tiderna lite mer som dom ska och han somnar gott till kvällen.


Sitter och kollar på eurovision nu. Hoppas Eric tar sig vidare så att jag har nåt att se på på lördag kväll :P Tyckte han gjorde bra ifrån sig och jag tror han går vidare. Dock hejade jag på The moniker i melodifestivalen. Blir så glad av hans låt!


Idag har vi gått en långpromenad till Hjertbergs. Det tog sin lilla stund kan jag ju säga. Inte lätt att promenera snabbt när man är gravid men jag tänker fortsätta med mina promenader tills det är dags för bebis nr 2 att komma ut :)


Känner mig förövrigt lite depp över att jag inte kommer kunna använda mina fina shorts som jag köpte förra året :( Får inte ens över dom över låren nu och det får nog ske ett jäkla under för att jag ska lyckas med det efter att bebisen kommit. Lite löjligt kanske att jag bryr mig om om sånt där nu kanske, men fan vad jag saknar mina kläder nu. När bebisen kommit och jag fått tillbaka min kroppsform så tänker jag köpa mig ett par jeans.. ajjemen, det är jag värd!


Måste förresten boka en klipptid till i slutet av maj. För det är jag också värd!


Nu ska jag slappa i soffan innan jag slänger mig i sängen. Är helt slut en kväll som denna. Imorn är det ääääntligen fredag och Dennis har lovat mig att vi ska åka till spiken om det blir fint väder. Hoppas, hoppas, hoppas :) Då skall det ätas lax i stora lass!


Gokväll!



Av Emma - 11 maj 2011 22:54

Är det nån som är duktig på att fixa i ordning en fin bloggsida?

Typ på blogg.se ?

Tacksam för svar!


Av Emma - 11 maj 2011 21:39

Hur skulle ni ha gjort?


Jag har så svårt att bestämma mig. Imorn måste vi ha bestämt hur vi ska göra med Liams dagisplats. Jag är rädd att om jag tackar nej nu så kanske det dröjer upp till 1 år innan vi blir erbjudna en annan plats. Tackar jag ja så är jag rädd att Liam inte kommer trivas. Jag vill ju ge min son det bästa. Dagiset har ju ett ganska dåligt rykte och det gör ju inte att jag själv tycker bättre om de.

Jag vill ju att han ska få lära känna och få leka med andra barn. Liam är ju en såpas social person och han älskar ju barn. Jag vill ju att han ska få ha det bra min lilla prins. Önskar nån bara kunde berätta för mig hur jag ska göra :(


Idag har vi haft en mysdag. Vid halv 8 vaknade kotten så då klev vi upp och åt lite frukost. Efter det plockade jag i ordning lite i hemmet medan Liam sprang och lekte med sitt. Vid 9 tiden satte vi oss och kollade på Tjorven, jätte mysigt. Liam var väldigt inne i detta program och det märktes att han gillade de :)

Strax före 11 gick vi och la oss för att vila. Jag skulle egentligen inte sova för jag hade massa att göra, men självklart slumrade jag till och vaknade av att det ringde på dörren kl 13. Det var min pappa som kom. Jag hade ju sagt att jag skulle bjuda på mat idag. Lyckat!

Vi gjorde i ordning en kycklinggryta lite snabbt. Har fortfarande lite dåligt samvete över att jag låg å sov. Det roliga var att jag drömde att pappa åkte iväg och åt nån annanstans. Det stämde uppenbarligen inte :P


Efter lunch gjorde vi oss i ordning för en promenad.Det var jätte kvavt ute idag. Vi gick bort till en lekplats och gungade och busade lite. Tycker det är lite dåligt med bra lekplatser här i stan. Borta vid min mamma och pappa finns det en lekplats som passar Liam perfekt. Han älskar ju att klättra upp själv för klätterställningen och gå och sätta sig vid rutchkanan och åka ner och det kan han gör där. Tror vi får ta en tripp dit imorn :)


Nu ska jag strax fixa lite matlådor till Dennis. Gjorde i ordning pasta/kycklingsallad förut så det ska han få med sig imorn. Ska även göra lite smörgåsar, bara för att jag är så snäll.


Jag har en uppgift åt er. Snälla, berätta hur jag ska göra med Liams dagisplats!!


Av Emma - 10 maj 2011 22:16

Idag är det 78 dagar kvar tills våran lilla bebis är beräknad att komma. Har svårt att förstå att det är så nära nu. Vi har lite kvar att fixa innan bebisen kommit, men i det stora hela har vi ju allt.

Däremot ska vi hämta syskonvagnen i juni någon gång. Sen ska vi köpa ny säng till Liam, men det är ingen större brådska då vi har en vagga som bebisen kan sova i ett par månader.


Dagen har varit alldeles, alldeles underbar :) Vädret har varit kanon. Vid 10 tiden promenerade jag och Liam hem till mina föräldrar då jag skulle på ansiktsbehandling kl 11. Det var så varmt ute redan då. Helt underbart!


Ansiktsbehandlingen var så skön. Jag känner mig fräsch i ansiktet nu. Känns så rent och lent :) Dock var det lite jobbigt att behöva ligga ner på en bänk med en värmedyna under ryggen när det var drygt 24 grader ute och desto varmare där inne. Ett tag trodde jag att jag skulle svimma för att jag blev så varm, men när massören började massera mina händer blev det lite bättre. Tror jag slappnade av då och slutade tänka på hur varmt det var.


Efter massagen cykla jag snabbt tillbaka till mor och Liam. Liam har varit lite gnällig idag då han åkt på världens förkylning :( Tycker så synd om honom. Han har inte varit speciellt sugen på mat så istället för kvällsmat fick det bli välling för knoen. När man är sjuk får det bli så. Men huvudsaken är ju egentligen att han får i sig vatten eller annan vätska.

Nu till kvällen gav vi honom en alvedon så nu hoppas jag att han får sova gott hela natten. Imorn ska vi ta det lugnt här hemma. Kanske gå till nån lekplats och leka lite, men det får bli en väldigt lugn dag så att min lille kille kan bli fri från sin förkylning.


Jag har funderat fram och tillbaka idag. Jag har ett sånt svårt beslut att ta och Dennis är ju inte till någon större hjälp. Jag måste bestämma hur vi ska göra med förskoleplatsen som Liam blivit erbjuden. Men jag tror det lutar åt att vänta tills vi blir erbjudna en plats som vi vill ha. Jag ska ju ändå vara hemma och Liam får gärna vara hemma och mysa med oss ett tag till.


Nåja, nu ska jag göra smörgåsar, se klar på BB och sen sova. Förresten, vad gör Rodney i huset? Blev glad när han visade sig, men jag förstår ju att han inte kommer få vara kvar, tyvärr. Han gjorde ju egentligen hela big brother.. synd att han inte är kvar!


Natti på er :)

Av Emma - 9 maj 2011 21:40

Silken underbar dag det har varit. Dock en väldigt lång dag. Har inte blivit mycket vila för min del så jag har varit helt slut större delen av dagen. Hur som helst så träffade vi Linda och Joline på förmiddagen. Liam somnade i vagnen så fort jag la ner honom strax innan vi skulle gå och jag misstänkte redan då att han inte skulle sova som han borde, för det gör han aldrig när vi är ute och går.

Jag hade rätt. Han sov i ca 20 minuter innan han vaknade och vägrade somna om. Vi var ute och gick ett tag, stannade och lekte lite på en lekplats innan vi promenerade vidare. Det syndes så väl hur trött Liam var, men han kunde inte somna.


Vid 1 tiden gick vi hem för att äta hos mamma och pappa. Så fort Liam hade ätit tog vi med vagnen ut i trädgården för att vila och gissa om det var nån som stenslockna direkt. Jag lät lillknoen sova ca 40 min. Han behövde verkligen de.

Kvällen har varit som den brukar då Liam somnade runt 19.30 så han var nog väldigt trött idag. Imorn hoppas jag på lite sovmorgon för oss.


Älskar min lilla kille så mycket. Tänk att han snart ska bli storebror <3

Bebisen sparkar så mycket nästan hela tiden. Det är så mysigt. När jag håller handen på magen känner jag så tydligen en fot eller en hand och jag blir så rörd varje gång. Tänk att det ligger en liten, liten människa där i magen. Det är helt fantastiskt!


Förresten, målaren vart klar i ALLA rum idag :D Det blev superfint och jag är så himla nöjd. Dock orkade varken Dennis eller jag att flytta tillbaka våra sängar till vårt sovrum så vi får sova i Liams rum i natt igen. Imorn ska vi fixa i ordning lite.


Nu ska jag agera hemmafru och göra äggsmörgåsar åt min karl som han ska ha med till jobbet imorn. Jag är ju alldeles för underbar jag :)

Passar ju alldeles, alldeles utmärkt att göra smörgåsar nu när BigBrother börjar. Snacka om att tajma :P


Gokväll på er!

Av Emma - 9 maj 2011 09:22

Sitter just nu och väntar på att Linda ska höra av sig men i väntan på det så tänkte jag skriva lite här.


Jag är jätte trött idag. Skulle mer än gärna lägga mig och sova 1 timme eller 2. Vi sov ju i Liams rum i natt då målaren ska tapetsera vårt rum idag. Vi har ju inte fått upp någon rullgardin i hans rum än och solen ligger på just de rummet vid 5-6 tiden på morgonen. Ni kan ju tänka er vem som vaknade vid 6 idag om inte självaste lill-herrn. Dock spelade ju inte det så stor roll för målaren skulle ju ändå komma kl 7.


När målaren kom följde Liam efter honom och han tyckte det var kanon kul med lite besök sådär på morgonkvisten. När målaren gick in i vårt sovrum skulle Liam också in där och då vinkade han till mig och stängde dörren. Han är verkligen inte blyg gossen. Liam fick hjälpa till att dra loss tapeter från väggen, de tyckte han naturligtvis var jätteskoj :P Hoppas han inte gjorde de till en vana bara, haha!


Vid 8 snåret tog vi en promenad och hamnade på lekplatsen där mina föräldrar bor. Där fick Liam leka av sig i ca 30 minuter innan vi fortsatte promenade hem till mina föräldrar där vi nu tänkte vänta på att Linda ska höra av sig. Jag är jätte trött och anar att Liam börjar bli desamma, får bara hoppas att vi hinner träffa Linda och Joline innan han somnar. Jag själv börjar känna mig riktigt, riktigt trött nu. Gääääsp!


Nu skall jag ta mig en frukt eller nåt och hoppas få lite energi. Är jätte nyfiken på hur det kommer bli hemma nu, men får vackert hålla mig hemifrån till kl 4 då målaren slutat för dagen. Ska bli kul att se hur långt han har kommit. Kanske han hinner klart allt idag :)


Vi hörs senare! Ha en underbar dag mina vänner

Ovido - Quiz & Flashcards