Alla inlägg under maj 2011

Av Emma - 17 maj 2011 20:22

Jag är så stolt. Kl 18.45 fick Liam välling framför barnprogram. Vid 19.00 gick vi in och la honom i hans säng medan jag satt bredvid på en stol och sjöng lite. Liam ställde sig, satte sig, la sig, ställde sig igen, satte sig igen, la sig igen ett x antal ggr innan han la sig och faktiskt somnade helt själv i sin säng. Det tog ca 30 min och jag är verkligen stolt över mitt lilla hjärta. Jag trodde det skulle ta hela kvällen, men han var nöjd så länge jag var kvar i rummet, och det är jag så gärna :) Allt för min plutt!


Idag har vi haft besök av bästa mamma/mormor. Hon har hjälpt mig lite med Liam så att jag har kunnat plocka i ordning lite. Vi har även varit ute en sväng. Gick iväg runt halv 3 och var inte hemma förrän runt 5. Trodde inte att vi va ute så lång stund men tydligen. Har haft en bra dag!


Just nu är jag supermegatrött. Kollar lite på Plastikturisterna och väntar på att Desperata hemmafruar ska börja. Dennis kom hem vid halv 8 ikväll men han hade en fruktansvärd migrän så han har redan gått å lagt sig :( Känns jätte tråkigt med tanke på att vi inte setts sen igår. Tycker så synd om honom.Typiskt att han ska åka på å få sån skit!! Jag sitter dock fortfarande å hoppas på att det ska gå över så att han kan komma upp å kramas lite med mig till DH.


Nåja, nu ska jag fortsätta njuta av min kväll och äta lite pannkakor och glass. Håll tummarna för att natten går bra för Liam inatt. Det kommer kännas tomt för mig och jag själv kommer nog ha lite svårt att somna, men det ska nog gå bra dehär :)


Natti!

Av Emma - 17 maj 2011 11:57

Idag började vi.


I morse flyttade jag och Liam in hans säng i hans eget rum där han ligger och sover middag nu :) När han skulle nattas så blev han först ledsen över att jag la honom i sängen och ställde sig upp och kramade om mig stenhårt. Sen förstod han nog att jag inte tänkte gå nånstans utan sitta kvar med honom tills han somnat så då gick han med på att lägga sig ner. Efter att jag sjungit lite så somnade han så gott i sin säng :)

Ikväll ska vi försöka göra samma sak. Hoppas att det kommer fungera bra. Jag själv kommer tycka det blir tomt i vårt sovrum. Lilla hjärtat <3


Nu ska jag passa på att vila innan lilltoken vaknar. Älskar min knoe!

Av Emma - 16 maj 2011 21:34

Liam har blivit rejält trotsig. Eller så beror det på hans förkylning. Ikväll var han rejält besvärlig att natta. Jag gick in i sovrummet strax efter halv 8 och har hållt på att försöka få honom att somna fram tills för 15 minuter sen. Nu sover han äntligen! Jag blir helt slut av att ha det såhär. From nu ska jag köra på hans normala sovtider. Kl 19 ska vi gå och lägga oss. Varje gång vi lägger oss runt 19 så somnar han som en stock direkt och då är det aldrig något krångel. Antar han blir övertrött när vi inte nattar då vi borde natta. Hur som helst så har jag dåligt samvete nu som blir så arg på honom när han inte somnar :( Känner mig hemsk.


Imorn ska jag ställa in hans säng i hans sovrummet så ska vi öva på att sova middag där inne. Förhoppningsvis ska han få sova i sitt rum imorn natt också. Hoppas att det går bra. Vi måste verkligen vänja honom att sova själv nu.


Sitter och kollar på en unge i minuten nu. Jag längtar ännu mer efter min unge i magen när jag ser på de :P Blir helt bebissjuk! Men det är ju inte lång tid kvar som sagt :)


Jag är supertrött så ska se klart på detta sen går nog jag å lägger mig.

Godnatt!

Av Emma - 16 maj 2011 12:53

Fick sova ända till kl halv 9 idag. Vid 9 tiden steg vi upp och då kom pappa/morfar och åt frukost med oss. Mycket trevligt tyckte vi :)

När vi hade ätit klart började vi göra oss i ordning för en promenad med Linda och Joline. Vi gick en runda och sedan gungade vi lite på en lekplats innan vi tog en liten promenad till. Nu ligger Liam och sover men han kommer nog vakna snart och då ska vi äta lunch. Efter det skulle jag vilja gå till stan och kolla om solbrillorna som gått sönder för mig finns kvar att köpa. Ingen skulle bli lyckligare än mig.


Idag mår jag nog lite bättre men känner fortfarande av lite febervärk i kroppen. Förkylningen är dock bättre vilket är riktigt skönt.


Nu ska jag njuta av lugnet innan lillkillen vaknar och vill ha mat :) Hoppas vädret håller i sig och att vi slippet regn och åska. Åtminstone tills vi varit fram på stan och helst tills Dennis slutat jobba. Han jobbar ju ute så det är nog inte så kul att stå ute i regnet!



Här har ni en mycket bra låt som jag lyssnar på just nu :) Njuuuut!


Av Emma - 15 maj 2011 22:23

Ääääntligen åkte Madde ut. Har väntat på detta så hon gjorde entré i huset. Har haft så svårt för den människan. Hon borde ha åkt ut för längesedan!


Bebisen sparkar massor just nu. Börjar längta väldigt mycket till BF-dagen. Det känns verkligen nära nu fast ändå så långt bort. 73 dagar kvar till 27 juli idag tror jag det va och det är ju egentligen inte lång tid kvar, men när man tänker på det så känns de som en evighet!

Jag undrar så mycket vem denna lilla människa är som ligger i min mage. Är han/hon lik Liam? Kommer han/hon ha lika mycket hår som Liam hade när han föddes? Kommer Liam och hans bror/syster vara lika till sättet?

Man har många undringar, man är så nyfiken, allt känns så underbart. Inom en ganska kort framtid kommer jag och Dennis vara tvåbarnsföräldrar och jag ser verkligen fram emot de.


Undrar hur Liam kommer ta det att de kommer en liten bebis till vår familj. Jag tror att han kommer älska de, men jag tror också att lite svartsjuka kommer förekomma vilket egentligen inte alls är konstigt med tanke på att Liam haft oss för sig själva så länge. Vi ska dock göra allt för att undvika svartsjuka. Liam ska inte känna sig bortglömd.


I veckan ska Dennis få sätta upp en rullgardin i Liams rum så att vi kan börja träna på att sova där inne för det måste vi ha lärt honom innan bebisen kommer. Hade gärna börjat med de så fort vi flyttade hit men rummet var allt annat än fint och det kanske låter löjligt men jag kunde bara inte lägga honom för att sova i de rummet när det såg så äckligt å fult ut på väggarna. Dessutom sa dom vi hyr av att vi skulle få tapetsera i mars/april så har inte velat ta in massa grejer eftersom att dom skulle komma så snart iaf. Nu är det ju dock klart med tapetseringen och rummet är som gjort för att börja sova i :) Jag hoppas att han kommer klara det fint. I månaden funderar vi på att åka till Ikea å köpa en ny säng till Liam också. Vi får väl se :)


Nu ska jag slänga i mig två alvedon, hoppas på att få en god natts sömn och sedan att jag mår bättre imorn och är fri från denna skitförkylning!


Natti på er!


Av Emma - 15 maj 2011 13:04

Fy så dåligt jag mår. Är så nedrans förkyld och de känns som jag har skyhög feber.. typ 40 grader. Fast egentligen har jag nog bara ca 37,5 men för mig är det som att ha 40 grader. Jag mår skit så fort jag har feber!

Nu har i alla fall min mamma och farbror varit här en sväng. Fick ju lov att snabbstäda lite innan så nu måste jag verkligen vila lite. Hoppas verkligen att den förbaskade förkylningen kan ta och försvinna snart.


Jag är sugen på att se på Tre kronor på dvd, men vi har inte packat upp filmerna än. Vi ser ju så sällan på film så det är inget vi haft speciellt bråttom med, men de ångrar jag idag. Jag får helt enkelt se lite Tre kronor på datorn istället. Det funkar ju faktiskt bra de med :)


Förresten, jag ska boka klipptid. Den 27 maj verkar det som att jag kommer kunna gå iväg å fixa barret på huvudet. Jag skulle gärna gå tidigare men det är mycket som ska tajma in och jag måste ha barnvakt åt lillknoen. Den 27 va min mor antagligen ledig hela dagen så det blir nog bra. Dessutom är det ju löning den dagen och då kanske jag kan få unna mig en liten tur på stan helt själv också :)


På tal om å unna sig grejer.. mina bästaste solglasögon gick sönder igår :( Måste gå och kolla om dom finns kvar.. vill verkligen ha likadana igen. Håll tummarna för att dom finns kvar!


Nu blir de vila, vila, vila, vila.. det enda jag känner mig extra duktig på idag!

Av Emma - 15 maj 2011 10:39

Ja, idag var det röstning då. Ska iväg om ett tag tänkte jag, men väntar nog tills Dennis kommer hem så vi kan åka iväg å göra det ihop. Är lite avis på er som slipper. Vi har ju redan röstat en gång men tydligen hade dom räknat fel på rösterna (?) så nu måste vi rösta igen. Som om det inte var tillräckligt jobbigt att släpa sig iväg förra gången.

Tycker självklart att man ska rösta om man får, oavsett om man röstar blankt eller på nåt av dom alla partier som går att rösta på. Då har man i alla fall gjort något för att få ut något bra utav de hela.


Är jätte trött idag. Vet inte alls varför. Va vaken för länge igår skulle jag tro. Kollade ju på eurovision. Det gick ju jätte bra för Eric Saade. Synd att han inte vann, för hans låt var faktiskt mycket bättre än vinnarlåten och även dom flesta andra låtar som var med.


Just nu sitter jag under en filt i soffan och myser. Dennis har gått iväg hem till mamma och pappa med Liam så att jag skulle få vara lite ensam. Det värsta är att när man för en gångs skull blir ensam så har man svårt att slappna av. Jag får alltid en känsla av att "nu borde jag ju göra de här, och de här, och de här" sen slutar det med att jag städar, tvättar, fixar disken i köket å sen bidde de ingen vila för mamsen i alla fall :P

Idag måste jag dock plocka undan lite för min mamma och farbror kommer förbi om ett tag så då vill jag ju att det ska vara fint, så klart!


Nåja, jag kanske skriver senare. Ska vila en liten, liten stund till sen ta tag i alla som skall göras men som borde väntas med idag!

Av Emma - 13 maj 2011 22:51

Det blev en sväng till lekplatsen med Molle förut. Mycket trevligt. Dessvärre började de att regna efter ca 15 min. Vi stod ut med första skuren men efter ytterligare 10-15 min började det ösa ner ordentligt och de slutade aldrig så då började vi gå hemåt. Jag och Liam gick hem och fikade lite mellanmål, kakor och saft ;) Sen busade vi lite. Liam åkte racer med bobby-car. Så småningom blev vädret bättre så då satte vi på oss regnjackorna i förebyggande syfte och cyklade tillbaka till lekplatsen och lekte i ca 30 min. Liam ville gunga och åka rutchkana så det fick han göra. Han är jätteduktig på att klättra i klätterställningen och ta sig till rutchkanan själv :) Efter vår lilla tur dit cyklade vi till affären och köpte en tidning till mig, för det var jag värd!


Till kvällen blev det ett bad i badkaret för lilleman och de gillades skarpt. Sen busades de lite innan läggdags kl 19. Ni må tro att han somnade gott ikväll. Tog knappt 5 minuter att natta honom idag. Tiderna har varit som dom ska. Nu framöver ska det inte krånglas med hans tider. Han ska sova mellan 11-13 nån gång och sen nattas kl 19.


Nu ska jag ta och gå å lägga mig med min snuviga näsa. Hoppas de är bättre imorn! Ryggen blev en aning bättre efter vila i soffan och efter min efterlängtade varma dusch så jag hoppas att även de håller i sig. Har haft rejält ont idag =/


Natti på er!

Ovido - Quiz & Flashcards