Alla inlägg under juli 2010

Av Emma - 9 juli 2010 11:25

Goddag!

I morse ville Liam upp tidigare än mig, vilket han iofs alltid vill men ändå. Hur som helst, Lovisa kom in och tog upp honom på morgonen och jag fick sova vidare ca 30 min innan jag också gick upp.

I morse gick 'Rasmus på luffen' på tv. Den är väldigt mysig den filmen :)


Nu sitter Liam och Lovisa på golvet och grejar. Han älskar att ligga på golvet för att kämpa sig framåt, och han älskar att sitta ner och få greja med sina fina saker. Han är otroligt duktig min lilla gosse. :)


Vart är solen? Den skulle ju vara här idag. Vi väntar ju på att få gå ner till stranden. Men men, vi får väl vänta. Solen lär väl inte komma förrän i eftermiddag. Under tiden som vi väntar på solen så ska vi göra 'My first art' av Liams hand och fot. Hade tänkt att göra det när han blir 6 månader men jag är så dålig på såna där pysselsaker. =/ Jag får helt enkelt passa på att göra detta nu när duktiga Lovisa är här och kan hjälpa mig. Har även tänkt att lägga över en massa bilder på en skiva så att jag kan gå iväg och framkalla dom. Ärligt talat har jag aldrig gjort det.. och det är väl de som är negativt med digitalkamera. Man bara lägger in bilderna på datorn och sen blir det aldrig av att man framkallar dom. Det var bättre förr när den gamla hederliga kameran fanns :P


Jaja, nu får jag nog ta och fixa lite innan Liam ska äta kl 12 :) Hörs säkerligen senare.

Av Emma - 8 juli 2010 22:14

Go kväll kära vänner! :)

Dagen har varit toppen bra. Vi gick upp runt 9 tiden och Liam fick som vanligt gröt och sen busade vi en massa och efter nån timme blev han trött. Då passade jag på att gå ner och sätta igång en maskin tvätt och efter det åt Lovisa och jag frukost medan vi tittade på 'Sexdrive', en ganska rolig film. När Liam vaknade fick han pure och till efterätt lite fruktpure, bägge va mums, både för Liam och mig ;P


På eftermiddagen gick vi fram till stan och kikade. Jag fyndade två toppar på veromoda.. kändes som jag rånade dom på kläder :P Men jag vart glad. Lovisa hittade ett riktigt snyggt linne så vi båda gick hem lyckliga över våra fynd! Det blev även varsin baguette på elake måns, så klart! Efteråt fick vi lov att gå och handla lite mat och efter det skynda hem då Liam skulle ha gröt kl 18.00 Tiderna är viktiga. Efter gröten fick det bli ett litet bad. Liam njöt för fulla muggar och satt och lekte med sina fina leksaker och plaskade i vattnet så det skvätte på mig och Lovisa. Tokungen <3


Imorn skall det bli fint vänder enligt smhi.. då ska vi till stranden med det nya strandtältet och sola och bada.. kanske inte det sista men sola ska vi iaf göra :P Nu ska jag strax lägga mig och sova, är riktigt trött. Dagarna går så fort och det känns som man har tusen saker att göra om dagarna.. sen när man tänker på vad man gjort för vettigt under dagen så kommer man inte fram till så mycket, iaf inte jag. Men jag har ju i alla fall tvättat, och lekt med min son.. och han är ju den viktigaste, mitt hjärtegryn!


Gonatt alla fina människor! Kraam

Av Emma - 7 juli 2010 16:53

Jag hade precis promenerat ända bort till hjärtbergs, en mataffär här i stan, för att handla hårfärg.. jag går mot bankomaten för att tar ut pengar. Jag har glömt PLÅNBOKEN!! Det var bara att traska hem igen så nu sitter jag här och är en aning irriterad.. jag varken hinner eller har lust att gå tillbaks nu.. Varför lägger man ens ut plånboken ur skötväskan?!

Av Emma - 7 juli 2010 09:44

God morgon på er :)

Idag gick vi upp runt halv 9. Jag hade nog kunnat sova en stund till men man ska väl egentligen inte klaga som får sova så länge. Dessutom somnar ju Liam mellan 19.00 och 19.30 om kvällarna så inte är det väl speciellt konstigt att han är pigg och vill gå upp kl halv 9? :P

Lite efter 9 fick Liam lite gröt vilken slank ner otroligt fort idag. Vi struntade i gröten igår då han va snorig och slemmig i halsen och jag vill inte ge honom nåt som är lite klibbigt i koncistensen då.

Nu sover han. Rutinerna är toppen. Varje dag ser hans sov/mat rutiner likadana ut vilket gör det lättare för mig att planera.


Jo, förresten.. mamma och pappa och min lillebror har varit utomlands i 3 veckors tid så jag skulle ta hand om deras katt under den tiden. I fredags förrförra veckan kom hon inte hem och dagarna har gått och hon har inte dykt upp. Snacka om det dåliga samvetet jag haft som kanske borde varit hos henne mer. =/ Men hur som helst, igår hade mamma och min bror varit ute och sprungit och sen när dom var på väg hem så dök missan upp från ingenstans.. och så jättenära hem var det inte! Och helt utsvulten var kattstackarn. =/ Men skönt att hon är hemma nu.


Ahja, nu ska jag väl äta lite frukost jag med. Ni får ha det så bra idag. Jag lär skriva lite senare under dagen. Kraam


Av Emma - 6 juli 2010 20:17

Just nu sitter jag och småkollar lite på supersize VS. superskinny. Herregud vilken enorm skillnad det är på dom som är med. Tänk att det kan skilja så mycket i storlek på folk.


Jag fick förövrigt tillbaka min tvättid förut. Det var en tjej som hade tagit fel på dagen och hon bad så mycket om ursäkt och erbjöd mig hennes tvättid på torsdag. Jag fick dock tvättat två maskiner så jag tror inte jag behöver ha hennes tid.


Jag har även hunnit möblera om här hemma idag. Tror det blir mycket bättre såhär då rummet blir större på något vis och jag kan få undan Liams större leksaker lite lättare. Måste upp på vinden med lite lådor också men det får bli imorn det.


Och vet ni vad, jo, Dennis lillasyster och mamma var iväg och köpte ett strandtält åt mig förut. :D Dom bor nämligen i Kungsbacka och där hade dom en affär som sålde strandtält. Så nu är jag helt överlycklig. Imorn kommer Lovisa hit och stannar förmodligen tills på onsdag i nästa vecka tror jag. Ska bli jätte kul! :)


Nu ligger mina grabbar och stensover. Jag ska nog passa på att se lite på tre kronor ;) Ha en bra kväll!

Av Emma - 6 juli 2010 10:54

   Ja, det säger jag bara... nu är det nån som tagit min tvättid! Varför inte boka en egen tid istället för att komma å ta min tid? Det är så irriterande så jag blir tokig. Hoppas personen i fråga slutar tvätta när han/hon ser min lapp jag skrev i ren ilska!


En fråga jag har till er är vart tusan jag kan hinna ett strandtält till min son? Jag har letat i ALLA leksaksaffärer här i stan. Den enda affär jag hittat ett strandtält i är på babyproffsen men det var gigantiskt och jag vill ha ett litet mindre som jag lätt kan ha liggandes under vagnen.

Ni kan väl lägga en kommentar om ni vet nånstans där dom säljer. Helst runt om i Lidköping, Skövde, Trollhättan eller Skara! Får väl även tillägga att jag inte tänker skicka efter då frakten gick på en förmögenhet och min lilla plånbok går inte med på de.


Av Emma - 6 juli 2010 09:21

God morgon!

Min skrutt och jag klev upp ur sängen lite innan 9. Nu sitter han i sin gåstol och vandrar omkring. Jag har nyss ätit lite frukost och sitter och dricker lite capuccino nu. Så gott så! Strax ska Liam ha lite gröt vilket han alltid får på morgonen samt kvällen. Det tycker han är gott och ibland äter han så mycket så man kan ju börja fundera på vart allt tar vägen i hans lilla söta mage. Men, uppenbarligen går det ner och kommer sedan ut den naturliga vägen efter ett par timmar :P


Idag står tvätt överst på dags-schemat. Kl 7 började tvättiden men jag har inte ens varit nere och satt på någon tvätt än. Men det fanns inte så mycket att tvätta idag så vi kan ta det lite lugnt.


Idag ska jag ge hela min dag till Liam. Vi ska mysa, leka, gå ut och gå. Morbror Alfred kommer förmodligen hit sen och det brukar Liam tycka är riktigt kul. :)


Just nu går 'Alla vi barn i bullerbyn' på tv 1000. Jag brukar alltid ha på tvn kl 9 då det alltid går Astrid Lindgrens filmer. Liam sneglar lite emellanåt och kan vara väldigt intresserad då det visas barn på tvn.


Vad tycker NI om att låta sitt barn se på tv någon gång ibland?

Jag vet att det är mycket prat om att inte sätta sitt barn framför tvn. Men det är ju inte så att jag sätter Liam framför tvn utan har på den lite i bakgrunden. Men jag har ialla fall hört att alla ljud, bilder och färger är viktiga för barn att få se.


Nog om det, nu ska jag sortera tvätt och umgåss med mitt älskade barn!

Kram



Av Emma - 5 juli 2010 23:45

Go kväll!

Mitt namn är Emma, jag är 21 år och bor i Lidköping tillsammans med min sambo Dennis och min son Liam som är 5½ månad. Jag har tänkt att börja blogga lite smått så vi får väl se hur bra det fungerar. Jag vet inte hur jag ska beskriva mig själv men läser ni min blogg lär ni känna mig :)


Idag så har jag varit ute och ätit med mina vänner. Det var trevligt. Jag lyxade till med en cider. Det är skönt att komma ut lite och inte bara vara mamma om dagarna. Jag kan berätta för er att jag även va ute i lördags och tog en cider med en utav mina vänner. Rätt eller fel när man har en 5½ månaders bebis? Jag tycker att så länge man vet att sitt barn klarar sig fint med bara pappa eller hos sin mormor och morfar (eller annan barnvakt) så finns det inga problem. Sen har Liam otroligt bra rutiner då han somnar runt 19.00-19.30 varje kväll och vaknar inte förrän tidigast kl 07.00 dagen efter, men skulle han vakna är jag hemma på momangen. Men sen måste jag även tillägga att jag inte varit ute längre än till 12 snåret och idag gick jag hem kl 22.00 Liam hade sovit som en prins hela kvällen. Han är perfekt min son!


Nog om det, jag ska strax lägga mig och sova. Börjar bli oerhört trött.

Ha det så fint och skriv gärna en kommentar om ni vill. :) Gonatt på er!






Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards