Alla inlägg under juli 2010

Av Emma - 26 juli 2010 19:07

Jaa, jag rååååkade få mitt hår en aning mörkt. För mörkt för min smak. Ville ju ha brun, men det blev SVART! Inget jag vill ha, egentligen. Nu sitter jag och funderar på vad jag ska ta mig till. Jag har slingning hemma som jag skulle kunna dra i håret, men jag vet inte.. tänk om inte det heller bli bra. Ååh, vad tråkigt. Vet inte alls vad jag ska göra nu. Vad tycker ni?


Idag har jag varit på stan med Lovisa (Dennis syster) som kom hit förut. Väldigt trevligt tycker jag. Jag köpte mig en supersnygg klocka. Turkos. ;) Sen köpte jag en så söt mössa till Liam. Han va så fin i den. Han är å andra sidan fin i allt min prins. Hans keps som jag köpte för ett tag sen, som är från H&M är spårlöst försvunnen. Vet inte alls vart den kan vara. Kanske i Kungsbacka? Får ta och titta där. Håller tummarna för att den är där.


Imorn ska vi åka dit. (Till Kungsbacka alltså). Har jag och Lovisa tur blir det även lager 157 på ditvägen.. men det är inget man ska ge sig fan på :P Kan ändras fort det där.


Men men, nu ska jag börja dra igenom håret i hättan så får vi se om jag gör slingor eller inte, tveksam är jag. Jag behöver era råd.


Puss å kram

Av Emma - 26 juli 2010 12:07

Kanske inte riktigt måla.. men färga! :P Just nu färgar jag håret. Brunt. Det är den färgen jag trivs bäst i. Jag är egentligen blond. Jag tycker det är en fin färg det också, men på nåt sätt har jag dragits till det bruna. Jag ser äldre ut. Som blond ser jag ut att vara 14. Men nån gång lär jag ta tillbaka min naturliga hårfärg. Var påväg att bli blond nu i sommar, men ångrade mig, som så många gånger förr. Lite slingor är fint, blandat ljust och brunt, det kan fungera.


Idag kom föräldrapenningen in på kontot. Nice tänkte jag och jag in för att betala räkningarna och drömde samtidigt om allt vi kan göra på semestern nu. Jag loggar in och upptäcker att jag har fått knappt 3400 kr. Hallåå?!! Jag fick ringa försäkringskassan för att beklaga mig. Jag ringde först två ggr då jag inte ens blev uppsatt i kön. Den tredje gången var dom vänliga nog att sätta mig i kö, på 490 plats. Helt underbart! :P Som tur var gick det ju att klicka in så att dom skulle ringa upp istället så det gjorde jag och efter nån timme ringde dom upp. Ordning på dom där på fk ;) Hur som helst hade det blivit fel och på onsdag kommer resten av pengarna. Härligt, härligt. Semestern kanske inte blir så tokig trots allt :P


Jaja, nu ska jag strax ta i resterande färg i håret och sen vänta ytterligare 5-10 min innan jag ska skölja ur det. Under tiden får jag väl passa på att se lite på 'Tre kronor'. ;) Ha en fin dag allihopa.

Av Emma - 25 juli 2010 22:37

Som det har regnat här idag. Det har verkligen vräkt ner precis hela dagen. Eller ja, nu på kvällen vart det lite uppehåll så då passade jag på att promenera en snabb promenad till affären och köpa glass, brie-ost och en skvallerblaska till mig. ;)


När det nu varit sånt busväder ute så har jag passat på att städa. Det blev en riktig storstädning + att all tvätt är undanröjd. Dennis och jag har även fått gömma undan alla sladdar som ens visat sig. Liam har nämligen kommit på hur man tar sig fram. Han krälar sig fram precis dit han vill. Man kan hitta honom under bordet, under en stol, under tv-bänken, påväg ut i hallen fast att han nyss var bredvid mig.. Han har kunnat ta sig framåt en längre tid men då kanske kämpat en aning mer. Nu går det snabbt. Riktigt snabbt. Ni anar inte. :P Han är otroligt duktig och man märker att han verkligen ÄLSKAR att ligga på golvet. Sitta gör han också, men det har han gjort ett tag nu. Min älskling.


Dennis satte upp två tavlor ovanför soffan förut. Så snyggt blev det. Jag är supernöjd. Bra köp, helt klart.


Nu hoppas jag att det kan vara lite bättre väder imorn så att vi kan komma ut och promenera med Liams nya vagn. Han älskar den. Han sitter och tittar på alla, chillar, ser allmänt nöjd ut. Inte ett ljud. Kollar man på honom får man det största leéndet. Som han trivs, min prins.


Nu är det strax läggdags för min del. Har haft en mysig kväll med min älskade sambo. Hoppas ni också haft en mysig söndag, trots regnet!

Kram



Av Emma - 25 juli 2010 09:50

I morse var jag jätte trött. Hade velat sova lite mer, men när jag tittade på klockan va hon ju redan 08.35 så då fick jag lov att släpa mig upp ur sängen iaf. Liam fick gröt i vanlig ordning. Han brummade även med munnen när den var full mat i vanlig ordning. Det är så kul att han lärt sig göra så.. eller inte! :P Busunge vi har. Jag tror han gör så för att jag en gång råkade göra det när vi skulle äta och nu tycker Liam att det är jätte kul. Det tycker inte jag.


Jag är supernöjd med vagnen. Den är otroligt bekväm att köra och Liam trivs som fisken i vattnet. Han är så nöjd hela tiden. Sitter och tittar på allt och alla hela tiden. Sötnosen!


Nu dricker jag kaffe och ser på 'Lotta på bråkmakargatan'. Liam ligger i sin säng och pratar. Vi väntar på att pappa Dennis ska komma hem igen så att vi kan åka till em-möbler och titta på en tv-bänk. Såg på deras hemsida att dom hade rea. :)


Jag får ta och göra oss i ordning nu. Ha en bra dag alla :)

Av Emma - 23 juli 2010 21:38

Kalle Baah - Ugly girls. Riktigt go låt. Lyssna på den NU vettja. Lyssnade mycket på Kalle Baah när jag var yngre och jag hade glömt bort hur goa låtar det är. :)


Idag har jag varit hos frissan. Blev riktigt nöjd. Klippte upp det en bra bit och tunnade även ur det så nu är det inte lika tungt och tjockt. Så skönt :) Blev sidbena igen också. Har haft mittbena ett tag men frisyren jag ville ha krävde nästan en sidbena. Trivs riktigt bra. Imorn lär jag dra i en toning i håret också.


Efter frisören gick jag, min älskade sambo, bedårande son och härliga lillebror till elake måns och där slank det ner en räkbaguette. Så goda så det är inte klokt.

Sen åkte vi till babyproffsen och inhandlade en ny vagn till gossen. En scootervagn. Är så nöjd. Den tog noll plats i bilen vilket är helt fantastiskt bra. Liam verkade älska att sitta åt andra hållet. Han har väl å andra sidan aldrig haft nånting emot att åka vagn, men jag tror helt klart det är mycket mer spännande nu. ;)


  

Såhär ser vagnen ut :)

Jag hade först tänkt en sulky-vagn men det är ju helt värdelöst att köra omkring med om det är grus, snö, terräng osv. Dessutom är denna vagn mycket skönare än en sulky för små barn. Jag är jätte nöjd.


Nu steker min älskling kantareller som han plockat idag så strax blir det macka med goda kantareller! Njuter även av ett glas rött. Livet är underbart.


Ha en bra kväll!



Av Emma - 22 juli 2010 22:41

Japp, nu har vi äntligen kommit hem. Borta bra men hemma bäst, helt klart. Veckan har i alla fall varit helt underbart bra. Vi åkte till Kungsbacka i fredags eftermiddag med mamma och pappas husbil. Vi parkerade den utanför Dennis brors hus och stod där tills i måndags då vi for till Halmstad med Dennis fina familj. Har varit så skönt att komma bort. Förstår inte varför man inte åker till saltvattnet oftare när man bor så nära som man gör?


Jag har även varit en sväng i Göteborg och hälsat på syrran, hennes pojkvän och min lillebror som befann sig där vilket var mycket trevligt.


Hmm, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Vi har ju gjort massor av saker på 1 vecka. Det händer så mycket varje dag när man har barn och tiden går så fort. Idag blev Liam 6 månader gammal. Kan ni tänka er?!! 6 månader.. det känns ju som det var igår jag låg nervöst och väntade på att Dennis skulle komma ner till mig på uppvaket för att visa mig vårat fina barn.

Jag visste inte om vi fått en son eller dotter och jag var naturligtvis så otroligt nyfiken. Dennis kom med vår gosse som var inlindad i en filt och sa "Nu ska du få hälsa på Liam.". Han la ner honom på mitt bröst och Liam ville direkt börja äta från mitt bröst. Det är ju helt magiskt att han visste att det var från mig han skulle äta och hur han skulle äta. Jag är den lyckligaste människan i världen och jag älskar min älskade son och min fina pojkvän.


Imorn ska jag förresten klippa mig. ÄNTLIGEN. Jag tror jag vet hur jag ska klippa. Ska bli riktigt skönt. Jag fäller otroligt mycket hår och det känns så slitet. Så nu ska jag be frisörer klippa igenom de, tunna ur och sen funderar jag på att lägga i en toning i håret så det blir lite fräschare. :)


Nu ska jag sova. Gonatt!



Av Emma - 16 juli 2010 13:25

Nu har vi varit på bvc. Vi promenerade dit och hem och jag kan tala om för er att jag blev oerhört varm. Tur att jag alltid har med mig vatten ut när vi är ute och går. :) Jag var jätte nära med min gissning på Liams vikt. Han vägde 9540 g och var hela 71,5 cm lång. Han hade allt tagit sig lite på längden min älskling. För övrigt såg allt helt perfekt ut. Han följde sin kurva jätte fint. Och som han charmade både barnmorskan och dom båda doktorerna som var med, min lilla prins. :)


Efter bvc promenerade vi tillbaka fast hem till Liams mormor och morfar där han fakiskt är nu. Han fick äta potatis och rödstätta och till efterrätt blev det hallon/päron och det va ju naturligtvis jätte gott både och.


Nu ska jag packa till Liam och mig och sen bär det av först till Göteborg med min lillebror som ska åka till syrran och sen till Kungsbacka med resten av oss. :)


Förresten, vill ni veta en hemlis? Vi ska förmodligen köpa en bil. Eller vi ska köpa en bil men vi har en som vi antagligen kommer ha köpt redan till nästa vecka. Håll i hatten, här går det fort ;)


Ha det så bra alla söta vänner!

Av Emma - 16 juli 2010 08:51

Idag ska jag och Liam till bvc. En läkare ska kontrollera hans söta kropp. Jag antar att det även blir vägning och mätning också. Det borde det ju bli. Sist vi var iväg för prick en månad sedan så vägde han 9075 g och var 68 cm lång. Jag gissar på att han väger 9510 g och är 69-70 cm lång idag. Han ser ut att ha växt mycket men förra gången hade han bara växt 1 cm så vill inte dra till med mer än så. :P Vad tror ni att han väger?


Nu har jag hittat en som kan hjälpa mig att få till inbakade flätor. Tack Annelie. Jag ska ta mig tusan också bli proffs på de. Du får ger mig ett par lektioner. Jag har börjat få till det när jag gör flätan i hela håret, bara det att den blir för lös. Luggen går bara inte, jag blir galen.


Det är fint väder idag :) Härligt. Liam ska alldeles strax få gröt och efter det ska vi göra oss i ordning och promenera bort till bvc. Så skönt så.


Jag bloggar mer senare. Ha en bra dag alla söta. Kram

Ovido - Quiz & Flashcards