Alla inlägg under juni 2011

Av Emma - 9 juni 2011 22:01

Idag går jag in i v. 34. Har alltså gått 33 fulla veckor och nu är det prick 48 dagar kvar till bf. Helt sanslöst vad fort tiden gått den här graviditeten. Snart ligger vi på bb med vår bebis, Liams bror/syster, i famnen och kommer beundra ett litet mirakel.


Vi var ju på kss i Skövde idag. Jag pratade med min läkare som ska utföra mitt planerade kejsarsnitt. Vi fick ett datum på när detta ska ske MEN det tänker jag hålla för mig själv.

Har iaf haft turen att jag fått en jätte bra läkare som jag känner mig fullkomligt trygg med. Efter mötet med läkaren fick jag sitta ner och prata med en barnmorska. Hon gick igenom lite saker inför kejsarsnittet. Jag kommer vara vaken denna gång och det kommer betyda oerhört mycket för mig. Även Dennis kommer få vara med inne hos mig och det är så jag vill ha det.


Ärret efter mitt första snitt syns inte speciellt mycket men skulle definitivt kunna se en aning bättre ut. Barnmorskan förklarade att vid ett katastrofsnitt görs allting så snabbt. Det måste ske snabbt och när man då syr ihop magen igen så kan det bli vissa ärrvävnader men det kommer dom fixa till vid detta snittet.


Nu ska jag strax sova. Fastnade dock framför tvn men jag är fruktansvärt trött. Hade svårt att somna igår kväll pga nervositet :P Vad kommer jag inte vara dagen innan kejsarsnittet?


Imorn ska jag och Liam träffa Rebecca och Wira. Det var jätte längesen och de ska bli jätte trevligt att träffa dom igen.


Hur som helst. Godnatt på er!

Av Emma - 8 juni 2011 22:24

Mitt halsband, som jag använt i stort sätt varje dag sedan studenten, är försvunnet. Igår tog jag av mig det och la det då i mina shorts eftersom att vi var ute. Jag kan inte minnas att jag tagit ur det ur shortsen när vi kom hem. Det kan ju vara så illa att när jag la i det i fickan så kan det inte hamnade just i fickan utan utanför. Alltså kan det ju ligga utomhus, eller så har någon hittat de.

Jag tvättade mina shorts på kvällen och är ju ganska så säker på att halsbandet låg kvar i shortsen, men Dennis har letat igenom hela maskinen utan att hitta det och eftersom det finns ett filter som stoppar saker att följa med i avloppet så verkar det ju som att halsbandet inte följt med in i maskinen. Så vart tusan har det tagit vägen? Någon som är synsk som kan berätta för mig vart det är? Känner mig helt förtvivlad över att det är borta. Dessutom var det så onödigt att ta av sig de så det ångrar jag nu. Hoppas verkligen att det kommer fram igen.


Jag är jätte trött nu så ska strax lägga mig och sova. Liam vaknade vid 5 (!) i morse. Tror jag låg kvar i sängen till 6 ungefär men gav upp när jag förstod att lillkillen inte tänkte somna om. Vid 8 var jag så trött så jag visste knappt vart jag skulle ta vägen. Jag tog då Liam och satte oss i soffan, till min förvåning stensomnade han så jag tassade in med oss båda i sovrummet och sen sov jag ända till 12 medan Liam sov vidare till 12. Helt underbart var det att få sova ut.


Vi tog en sväng till lekplatsen så min lilla gosse fick leka av sig lite. Vi hann dock inte vara där så länge för jag var tvungen att gå hem och göra mig i ordning inför avslutningsmötet med jobbet och sen skulle vi ju promenera hem till mina föräldrar innan. Jag går ju dessutom inte speciellt snabbt för tillfället så jag måste ha ganska så gott om tid om jag ska komma i tid nånstans :P


Mötet var trevligt och det var kul att träffa alla från jobbet. Det var ju ett tag sen nu. Några har jag ju kontakt med även utanför jobb och det är ju väldigt trevligt :) Kl halv 7 var det slut så då åkte jag hem till mina föräldrar, gav Liam välling och promenerade mot affären och sedan hemåt. Liam stensomnade på vägen hem och jag var inte långt efter :P Vart otroligt trött av den långa biten hem. När vi kom hem var det bara att lyfta över kotten till hans säng och jag fick börja fixa en kycklingsallad. Dennis kom inte hem förrän vid 21 ikväll och nu ligger han i sängen. Jag ska alldeles strax göra honom sällskap men måste fixa å ordna lite inför imorn.


Kl 09.35 ska vi vara på bussen mot Skövde imorn. Jag måste vara i god tid om vi ska hinna få i oss frukost, fixa i ordning oss och sedan promenera till station vilket kommer ta kanske 45 min, kanske längre tid. Ska börja gå kl 8.30 för att vara säker på att komma i tid. Som tur är så har jag ju inte så jobbigt med foglossningen på morgon/dag utan det är ju mest på kvällen så förhoppningsvis ska det gå bra att promenera imorn.


Är sjuuuukt nervös inför morgondagen. Har fått för mig så mycket tokigheter som jag vet inte stämmer, men kan ändå inte släppa de.


Nej, fixa, dona och sen sova var de. Godnatt!

Av Emma - 7 juni 2011 21:58

Dagarna går så fort. I torsdags var jag så glad över att äntligen få ha mitt hjärta hemma i 4 hela dagar. Nu är dom dagarna redan över och idag var han på jobbet igen. Det är så tråkigt när han jobbar, han gör ju så långa dagar också så vi ser ju knappt skymten av honom här hemma mellan mån-fre. Nu är det som tur är snart semester och då har vi 3 veckor ihop. Ska bli jätte mysigt. Dessutom får vi ju en liten ny familjemedlem i samma veva så då har vi lite drygt 3 veckor att lära känna lilla miraklet i magen hela familjen ihop.


Helgen har varit bra. Skönt att komma bort från stan lite. Vi kom hem sent igår kväll. Vi ville inte åka för tidigt eftersom det var ca 30 grader igår. Även om vi har AC så blir det ju såå varmt i bilen när solen ligger på och det blir så synd om Liam att behöva åka en lång resa i den värmen.


Idag har vi tagit det ganska så lugnt. Liams morfar kom på en kaffe på förmiddagen, när han hade åkt försökt jag få Liam att sova men det ville inte han så vi gjorde i ordning lite mat i stället. Ris med fiskbullar i dillsås vart de idag. Jätte mumsigt tyckte Liam. Efter maten ville han sova så det fick han göra.


Vid 14 tiden ringde en gammal vän, Erik, till mig som jag inte träffat på evigheter. Han undrade om han och hans dotter Zoé kunde få komma förbi en sväng då dom var i krokarna och det gick ju så bra så dom kom förbi. Väckte Liam vid 15 och han var sååå trött, min lilla kille <3 Han tyckte det var kul att det var en liten i hans ålder och ville kramas och klappa på lilla Zoé hela tiden. Vi tog en promenad och njöt av sommarvädret. Tänk så varmt och skönt vi haft. Vid 5 tiden kom det dock lite regn och sen började de åska lite, men det var fortfarande runt 25 grader ute och jätte varmt.


Imorn ska jag på avslutningsträff med jobbet. Ska bli kul. Hoppas bara vädret håller sig till det fina för jag anar att vi ska vara ute imorn.


Nu ska jag hänga upp tvätt och sedan gå och lägga mig. Har rejäla sammandragningar för tillfället och skulle gissa att jag behöver lägga mig och andas ut och vila lite. Imorn blir det nog lite lek och bus med Linda och Joline.


Godnatt!

Av Emma - 5 juni 2011 23:06

Idag har vi haft en riktigt bra dag. Jag vaknade vid 8 och kunde inte somna om. Dennis och Liam sov vidare till halv 9 och då gick vi upp och åt frukost :) På förmiddagen blev det fika med tårta ute på altanen med alla di andra, väldigt mysigt. Efter det tog jag och Dennis en promenad med Liam som skulle sova middag. Vi promenerade ner mot ica-maxi och köpte varsin isglass vilket var mycket behövligt en dag som denna för det har varit såååå varmt. Ca 30 grader.

Vi gick förbi affären där vår vagn står parkerad för tillfället och la undan lite prylar fram tills att vi hämtar ut vagnen :) Nu måste vi bara välja ut en fin skötväska som vi vill ha också.


Det blev en vända till stranden också ihop med Liams farmor, faster Lovisa, faster Annie och Dennis kusin Alex. Helt underbart var det att äntligen få komma ut till havet, det är ju så härligt. Sjö i all ära men havet är ju det bästa. Liam fick strosa omkring på stranden och det tyckte han var spännande men även lite läskigt. Fötterna fastnade ju i sanden och de vart klibbigt, mycket konstigt :P


Jag badade inte och lär nog inte göra det förrän bebisen är ute heller. Det skulle bli översvämning om jag gick i vattnet, helt klart :p Nää, skämt å sido.. jag kanske kommer bada när vattnet blir varmare men jag känner mig låååångt ifrån snyggast på stranden så man är väl inte så sugen på att visa upp sig för tillfället. Det tog till och med emot att ta av mig linnet idag men till slut gjorde jag de, efter lite uppmuntran från min älskade karl <3


Nu ikväll har vi käkat pizza och kollat på BigBrother finalen. Helt rätt att Simon vann tycker jag. Han har varit med om mycket och han var den som verkligen verkade vara sig själv i huset. Han var värd pengarna.


Nu ska jag invänta min älskling som kör hem sin kusin och då ska vi krypa ner i sängen och sova. Helt slut är jag efter denna varma dag.

Bebisen bökar runt som bara den och emellanåt ser det ut som om hela magen ska vända sig. H-n putter ut nåt vilket jag antar är en hand, fot eller rumpa så det gör riktigt ont, men bara för en kort stund. Tror allt det börjat bli lite trångt för lille bebisen i magen.

Tänk att Liam snart är storebror. Han kommer bli den absolut bästa storebrorsan i världen, min underbara lilla skrutt.


Godnatt på er!

Av Emma - 4 juni 2011 23:17

Vädret är ju helt underbart för tillfället. Alldeles lagom varmt om dagarna och även på kvällarna. Kan det inte få fortsätta såhär nu? Det sägs ju tyvärr att det ska bli mildare nästa vecka =/


Hur som helst så har vi haft en jätte härlig dag med mycket sol och bus å lek. Även kalajs har det vart med god mat och tårta.


Nu har vi varit hos Dennis bror med sambo en sväng och nu ska vi mysa.


Gokväll!

Av Emma - 4 juni 2011 09:29

Sitter nu i Kungsbacka. Ska strax gå och äta frukost ihop med Liam och hans faster Lovisa. Pappa Dennis är och fiskar men kommer tillbaka i eftermiddag nån gång. Vädret ska bli kanon idag (dessvärre ska det bli varmare i Lidköping, men vi får hoppas att det blir tillräckligt varmt och skönt för att använda shorts idag).


Vi ska nog ta en vända på freeport sen. Jag måste köpa värmeskyddande till mitt hår för den jag hade har försvunnit helt spårtlöst. Mystiskt! Men sen ska vi nog försöka hitta en lekplats nånstans så att lilleman får leka av sig.


I eftermiddag ska vi på kalas och sen blir det förmodligen en lugn kväll. Ska försöka få Dennis att vilja hitta på något men vi får väl se vad det kan bli. Det är ju tyvärr en bit till stan men annars hade det varit mysigt att gå ut och äta eller nåt.


Nu är jag vrålhungrig så nu ska jag äta frukost!


KRAM

Av Emma - 2 juni 2011 22:47

Idag for jag till Skövde för att träffa Sara och det var så trevligt :) Det första vi gjorde var att ta en liten fika så vi skulle orka med shoppingen ;) Jag var ute efter ett par sandaler men fann dessvärre inga. Hittade däremot ett par jätte fina shorts som var på rea, tjohooo! Dom köpte jag men tyvärr kan jag inte knäppa dom än :P Förhoppningsvis kan jag de när bebisen är född ;)


Vi åt en liten lunch på rådhuset och det var mycket gott. Efter de skulle vi fortsätta gå på stan men då hade dom stängt då det var röd dag idag så vi gick och köpte oss varsin glass och götta oss i solen istället och det var ju inte fy skam det heller.


Idag gick jag även in i v.33 och imorn är det dags för mvc-besök igen :)


Nu ska jag ta och sova. Godnatt!

Av Emma - 1 juni 2011 22:35

Tänk att det redan är den 1 juni. Helt sjukt vad fort tiden gått. Känns ju som om det inte var längesedan det var massvis med snö ute och då kändes som en evighet kvar till sommaren, men nu är den här och det är helt underbart :)


Vi har haft en kanondag idag. Det var något svalare ute idag men ändå väldigt varmt och skönt. Vi har varit ute med Linda och Joline precis hela dagen. Vi har varit på lekplatsen, varit ute och gått, varit och fikat medan barnen sov och sedan varit på en lekplats till. Jätte mysigt :)


Nu ikväll har vi grillat och ätit färsk potatis med dill. Mumma. Det är såå gott! Nu ligger Dennis och Liam och sover i Liams säng. Jag får verkligen inte upp Dennis men ska göra ett sista försök när jag själv går och lägger mig. Vi får väl se hur det går. Han har inte världens bästa humör när han ligger och sover så vågar knappt gå in och säga åt honom igen :P Tur att han är vänlig i vaket tillstånd, haha :P


Imorn kommer dagen jag väntat på. Nämligen min dag med Sara :) Det ska verkligen bli jättekul och jag ser fram emot en heldag i Skövde. Vi ska ha det så bra och bara njuta. Jag längtar så mycket så det är inte klokt. Mina killar ska vara kvar här hemma så jag har en egendag imorn. Ska bli skönt, även om jag kommer sakna dom här hemma.


Imorn går jag även in i v.33 Sju veckor kvar. På fredag ska vi till mvc igen. Ska bli mysigt att höra bebisens hjärtljud och sen ska de blir spännande att se hur mycket magen har växt. Imorn är de ju också 1 vecka kvar tills vi ska till kss och prata med läkaren igen och det om nåt ska bli spännande. Allting närmar sig verkligen och det känns jätte bra samtidigt som det känns en aning läskigt. Snart är vi tvåbarnsföräldrar.


Sitter och tittar på BigBrother nu. Lite halvelakt att låta Simon och Sara tro att dom var i finalen och sen åkte Sara ut i alla fall, måste ha känts jätte jobbigt för henne.


Nää, nu ska jag faktiskt ta och se klart på detta, dricka lite vatten och sen gå och lägga mig i sängen. Hoppas min karl har lust att följa med till bingen :P


Godnatt!

Ovido - Quiz & Flashcards