Alla inlägg under juni 2011

Av Emma - 22 juni 2011 19:10

Jag känner att jag klagar ganska mycket nu för tiden men nu är det fan jobbigt med magen. Jag har så ont av foglossningen, jag har så ont i ryggen och jag är sååå trött. Med Liam minns jag att jag hade ont men absolut inte i närheten av denna smärta. Och inte nog med de.. bebisen trycker neråt nåt så fruktansvärt och det är ju inte heller helt smärtfritt. Att promenera just nu är näst intill omöjligt, men jag försöker verkligen komma ut med Liam en liten stund varje dag. Idag har vi varit på lekplatsen en liten sväng. Att promenera dit tog sin lilla stund. Att promenera hem tog nog ännu längre tid :P Liam vart i alla fall jätte lycklig över att få leka av sig. Gungan och rutchkanan är ju det roligaste. Blir så glad av att se honom skratta :)


Vid 5 tiden kom pappa/morfar och hämtade oss och då körde vi lillknoen hem till dom. Vi skulle nämligen till em-möbler och köpa två solstolar till mig och Dennis :) Är supernöjd med dom. Jag köpte mig en röd-svart och Dennis ville ha en helsvart. Dom var riktigt sköna och dessutom var dom 100 kr billigare då det var lite rea. KANON! :P


I natt ska min lilla älskling sova hos sin mormor, morfar och morbror. Saknar honom redan. Va inte alls tänkt att han skulle bli kvar där men jag måste packa i ordning allt inför morgondagen då vi åker iväg och campar. Det är ju vääääldigt mycket som ska med.

Vi ska åka till rörviks camping som ligger på kusten vid Hamburgsund. Ska bli jätte härligt och mysigt :)


Innan min pappa körde hem mig igen så ville jag säga hejdå till Liam. Vi åkte hem till dom och jag gick in och pussa och krama på min lilla prins. Precis innan vi skulle gå sa jag "Kan mamma få en puss?". Då kommer Liam fram till mig och ger mig en puss på munnen. OM jag smälte. Såna där småsaker betyder så mycket. Direkt efter så vinkade han och sa "Hejdåå"! Han är ju helt underbar min lilla älskling.


Nu är det förresten bara 35 dagar kvar till bf och ingen är gladare för de än jag. Hoppas sista tiden kan springa fram nu, precis som det gjort hittills.


Nä, nu måste jag fortsätta med att packa. SUCK! Måste även göra i ordning nåt att äta. Blir fan bara trött av att tänka på allt som ska göras...


Gokväll på er!




Av Emma - 21 juni 2011 22:57

Han är så himla bedårande min älskade son. Igår när min mamma satt och kände när bebisen i magen sparka så kom Liam fram och tog sin lilla hand på min mamma och sa "Mmm" också säger han det som att han menar "Såja mamma, det går snart över. Inte ha ont". Idag har Liam varit hos mina föräldrar lite då jag haft fruktansvärt ont i fogarna även idag. När jag kom hem till dom förut och satte mig ner för att krama honom så gick han runt bakom mig och klappa mig på huvudet och sa åter igen "Mmm, mmm" i samma tonläge. Detta är något han börjat med för ett par veckor sedan och det låter så himla sött så man smälter ju så fort han gör sådär. Lilla älskade tokungen <3


Just de ja, har jag nämnt att vår vagn står hemma nu? Den är jättefin. Kan ta lite bilder imorn och lägga upp :) Är riktigt nöjd och tror den kommer bli perfekt.


Idag fick jag sovmorgon till kl halv 10. Helt underbart. Vi gick upp och åt frukost och sen bestämdes det att vi skulle träffa Rebecca och Wira i stan och ta en fika. Det är ju egentligen näst intill omöjligt med tanke på att Liam ska vara överallt och jag får ju allt annat än en lugn stund :P Han ska hälsa på alla människor han ser, han ska springa bakom disken och prata med personalen osv osv. Min snälla mamma kom och hämta honom efter en liten stund så han har haft en bra dag med sin mormor :)


Jag och Rebecca tog en liten tur på stan. Såg så mycket fina bebiskläder som jag verkligen skulle vilja köpa som bebisen kan ha på sig när vi åker hem från BB. Blev riktigt sugen på att handla nånting. Men på nåt sätt känns allt så avlägset och inte alls så nära som det faktiskt är.


Skulle köpa ett bort på jysk idag också men det var allt annat än stadigt så imorn åker vi på jakt efter ett nytt. Skulle även köpa solstolar men dom var slut så det får bli ett par fina på em-möbler istället och dom såg kanonfina ut :) Måste ju ha nåt skönt att sitta i när vi åker och campar :P


Vi åker ju till Rörviks camping på torsdag. Ska bli jätte mysigt. Hoppas jag slipper ha så ont bara.. och att jag slipper springa upp på toa typ 20 ggr på nätterna :P


Nä, nu ska jag ta och sova. Är helt slut, har ont i fogarna, i ryggen och i magen.. behöver sömn. Hoppas på en god natts sömn! Natti!

Av Emma - 20 juni 2011 22:51

Nu är det bara 37 dagar kvar till bf. Dagarna går väldigt snabbt men nu börjar det kännas att jag är höggravid. Är otroligt trött, även fast jag får sova jätte bra om nätterna och även fast vi i stort sätt aldrig går upp tidigare än halv 9. Jag tar varje tillfälle jag får till att vila. Jag försöker även äta så nyttigt jag bara kan. Har ätit jordgubbar nästan varje dag det sista och försöker vara noga med grönsaker och allt annat jag äter. Tar även järntabletter varje dag, ibland varannan då jag får lite ont i magen av dom. Jag vägrar få lågt blodvärde som jag hade med Liam. Tänker inte hamna där nu dom sista veckorna.


Nu ska jag äntligen lägga ut lite bilder också ;)



v.11+2= v.12


v.33+2= v.35

    


v.34+0= v.35

 



Ska ta mer bilder nu i veckan och lägga upp. Magen ändras ju nåt otroligt nu det sista.


Nu ska jag ta och lägga mig i sängen och sova. Är heeelt slut. Har städat en himla massa idag. Min lillebror kom och hjälpte mig med Liam och jag är så tacksam för all hjälp jag får. Dom lekte och busade medan jag städa och dona. Imorn ska jag försöka dammsuga och tvätta golvet i vårt sovrum för det orkade jag inte med idag.


Natti på er!

Av Emma - 16 juni 2011 11:47

Då går man in i v.35 idag då. Jisses så fort tiden går. Men nu känns det ju även att man börjar längta väldigt mycket så jag tror det kommer kännas lite segare nu i slutet. Det blir väl som med Liam, fast skillnaden är ju att jag inte kommer behöva gå över tiden något denna gång.


Min mamma har Liam nu. Dom är på lekplatsen medan jag ligger å vilar. Dock känner man ännu mer hur mycket det är man borde göra så det är svårt att slappna av. Ska strax cykla in till stan å posta Saras mobil och sen cykla till Gina å köpa en blus och sen åka hem till mamma å pappa för att hämta mammas glasögon som hon hade glömt. Efter det måste jag hänga upp tvätt, sätta igång en ny maskin, dammsuga, tvätta golv, fixa i ordning i köket.. ja, ni märker ju själva. Det tråkigaste med städning är att det dagen efter ser lika jävligt ut igen.


Nej, nu ska jag försöka kom upp ur sköna soffan å fixa allt som måste fixas. Skulle behöva ta en dusch också.. men de får bli se den!


Lyssnar på gammal go musik från när jag va yngre. Silka minnen!


KRAM



Av Emma - 15 juni 2011 23:03

Idag har jag haft rejält ont i fogarna. Det är ingen höjdare. Jag blir så trött samtidigt som jag får så dåligt samvete över att jag inte orkar göra allt som jag vill med Liam. Jag har känt mig så ledsen hela dagen över att jag inte har kunnat gå ut till nån lekplats med min lilla kille idag.

Vi var iaf ute ca 20 minuter på förmiddagen precis utanför oss. Tog ut Liams bobby-car som han fick åka omkring på och de tyckte han var kul.


Vid 17 åkte vi med pappa/morfar som skulle åka och plocka jordgubbar och färsk potatis. Liam hjälpte morfar att plocka potatis medan jag stod för jordgubbsplockningen. Det kanske inte var det bästa för min kropp att göra med tanke på att det enda man gör är att böja sig, plocka lite jordgubbar, ställa sig upp för att flytta en liten bit, böja sig ner igen, plocka lite jordgubbar, ställa sig upp osv.. Men vi kom ut lite till iaf så det var ju väldigt bra :)


Imorn ska Liam och hans mormor umgås lite. Jag behöver verkligen vila (och städa) och Liam behöver komma ut och röra på sig och göra något kul. Nu kanske jag inte alls är lika trött imorn, eller kanske inte alls har lika ont som idag, men ska ändå passa på att vila.


Liam somnade sent idag och jag är jätte trött nu. I natt får min lilla kille sova i våran säng eftersom att det var studenten idag och dom åker ju runt och dunkar musik som bara den. Vi såg att en person som bor mittemot oss tagit studenten idag och dom åker ju hem till varandra nu under natten och firar hemma hos varandra och Liams rum ligger precis mitt emot där så risken finns att de blir mycket oväsen och att han vaknar.

Ska bli mysigt att krypa ner bredvid mitt lilla hjärta och läsa lite "Vi föräldrar" som jag köpte tidigare idag.


Godnatt!!

Av Emma - 14 juni 2011 22:00

Idag har min Sara varit här. Så trevligt och så himla kul att vi äntligen börjat träffas lite oftare. Ska försöka åka och hälsa på min skönhet nästa vecka, om inte hon kommer hit vill säga. Lättast när jag är ensam och har Liam är ju att vara hemma men sen är det ju så himla mysigt att åka iväg och hälsa på henne över dan.


Tog bussen in till stan idag. Himla bekvämt att vi har en busshållsplats så nära, speciellt nu när jag är höggravid. Köpte mig ett busskort förra veckan. Kändes ganska så nödvändigt faktiskt.


Det blev en elake måns baguette idag :) Sen tog vi en vända på stan. Jag köpte en superfin klänning från Gina. Den var en väldigt bra modell vid brösten, och med tanke på att jag ska amma nu snart så kunde jag inte låta bli att köpa den. Denna klänning var riktigt somrig och fin. Funderar på att köpa mig en enfärgad också som jag kan använda till hösten, för det går nog inte riktigt med den jag köpte idag.


När vi hade varit på stan gick vi till stadsträdgården med min lille prins så han fick leka av sig på lekplatsen och han var så glad. Jag älskar att se honom så lycklig. Vi var där i ca 40 min innan vi promenerade hem :)


Nu längtar jag fruuuktansvärt mycket efter att kunna använda mina vanliga kläder. Saknar mina jeans, saknar mina linnen, saknar mina klänningar och saknar mina shorts. Det är supermysigt att vara gravid, det är de verkligen men nu vill jag att bebisen ska vara hos oss. Dock har ju tiden sprungit fram hittills och jag gissar på att de kommer kännas så fram tills det är 2 veckor kvar tills bebisen ska komma, så var det i alla fall med Liam.


Nä, nu ska jag alldeles strax lägga mig och sova. Är helt, helt slut. Har varit en mysig dag och jag kommer sova som en prinsessa i natt.


Natti på er!

Av Emma - 13 juni 2011 21:17

Ikväll skulle vi äta thaimat.. så blev det inte riktigt.. inte för mig i alla fall!

Dennis åkte iväg och skulle handla på de stället vi brukar köpa på men dom hade stängt hela juni månad. Då åkte han till ett annat ställe men dom hade stängt på måndagar. Då åkte han till ett en som har en vagn ståendes som heter Thailådan. Han beställde det han ville ha och skulle sen beställa till mig. Jag är vääääldigt känslig mot lök, skulle nog vilja påstå att jag hatar de, så Dennis frågade för säkerhetsskull om det var lök i de jag skulle ha. Det var de inte sa dom. Men det visade sig att det var de visst. Tror ta mig fan att dom delat ner 5 lökar i den där förbannade maten. Jag gjorde iaf det bästa av situationen och fixade i ordning lite currysås till riset och åt de med lite gelé till ;)


Vi har haft en trevlig dag idag :) Vi startade dagen med frukost. Efter det började vi städa och röja undan lite. Vid 11 tiden gick vi och mötte upp Lisa och passade då på att köpa lite jordgubbar som vi hade till fikat. Mycket trevligt :)

Strax efter 12 följde vi Lisa till stan. Liam stenslockna på vägen så jag passade på att gå in på JC en sväng där jag fynda en kjol och en tröja på rean. Tröjan var rosa, kanske inte riktigt de jag brukar använda, men kunde inte låta bli att köpa den. Den fanns i svart och vit också, men svart känns så tråkigt nu och vitt blir så skitigt snabbt, speciellt när man har barn :P


När vi kom hem var vi helt utsvultna både Liam och jag. Som tur var så hade pappa Dennis lagat i ordning lasange igår kväll som väntade på oss och den var så sjuuuukt god. Längesen jag åt så mycket.


Nu ikväll har vi busat och Liam har badat. När Dennis gav Liam vällingen i soffan passade jag på att ta en snabbdusch och när jag kom ut igen hade båda mina killar stensomnat i soffan, mina älsklingar <3


Imorn vet jag inte vad vi ska hitta på. Blir det hyfsat väder så ska vi gå till nån lekplats iaf. Har vi tur så får vi nog med oss Linda och Joline också :) Imorn får de nog dock bli lite lugnt med promenader. Går lite väl långt ibland, men det känns jag oftast inte av förrän på hemvägen och då går det alltid vääääldigt långsamt.


Förresten, jag saknar att kolla på big brother om kvällarna :( Hoppas det snart kommer igång en ny säsong. Helt sanslöst hur besatt man kan bli av de programmet! Haha..


Nä nu ska jag se klart på 2½ men och sedan får de bli sängen. Godnatt på er!

Av Emma - 12 juni 2011 11:34

I fredags fyllde ju min pappa år så på kvällen var vi där och firade honom. Anna och Mikael befann sig också där, kul att träffa dom :) Åt mycket god mat och mycket god efterrätt.


Igår gick Dennis och jag ut för att fira våra 3 år ihop. Liam fick vara hemma hos sin mormor och morfar under tiden. Vi åt 3-rätters och jag behöver väl inte tala om hur mätta vi vart? Till förrätt beställde vi in lite lyxiga vitlöksbröd som både jag och Dennis älskar. Till huvudrätt beställde jag gös med potatisgratäng. Dennis tog nån revbensspjäll (stavas det så) med nån fin potatis till. Till efterrätt tog jag vanilj/chokladglass med colasås och vaniljstänger, jätte gott var det men orkade dessvärre inte äta upp allt :P Dennis tog nån cheesecake som även den var riktigt god.


Ångrade förresten igår att jag inte köpte ett par skor som jag hittade i Kungsbacka förra helgen. Dom var verkligen jätte snygga så vet inte varför jag inte köpte dom :( Har försökt hitta dom på nätet men dom finns ingenstans. Det var ju rea på dom så självklart finns dom ju inte kvar. Vi ska kanske åka neråt i landet nästa helg så då ska jag be Dennis ta en sväng förbi butiken så jag kan få kolla efter dom.


Idag vankas det kalas igen. Det är min kusin Julia som fyller år, fast egentligen fyller hon inte förrän den 15 juni.


Nu ligger Liam och sover och jag sitter i soffan. Dennis passade på att åka till lastbilen då han var tvungen att fixa lite grejer inför kommande veckan. Nu längtar jag redan till nästa helg för det är sååååå tråkigt när Dennis jobbar.


Förövrigt så är jag jätte avis på er som bor uppåt i landet och har det sådär varmt och skönt. Vi har haft regn dom 2-3 sista dagarna. Idag är det dock lite bättre. Det är växlande molnighet men under 20 grader. Vart tog den värmen vägen som vi hade förra helgen? :(


Nåja, nu ska jag vila lite innan min lillkille vaknar. Hejdå!

Ovido - Quiz & Flashcards