Alla inlägg under november 2010

Av Emma - 15 november 2010 21:15

Yes, idag var vi på bvc och vet ni vad? Liam hade växt massvis på längden. Blev ganska förvånad. Han vägde 10735 och var hela 79 cm lång. För två månader sen så var han 73,5. Snacka om att sträcka på sig.

Barnmorskan frågade om han hade lärt sig några ord och jag berätta att han kan säga lampa och blomma, och precis efter att jag sagt de så säger Liam "Ba", alltså blomma. Min älskade lilla charmknutte <3


Efter bvc så gick vi upp och pratade med min chef på handikappsenheten. Hon håller på och gör ett schema till mig nu så jag lär få de nu i veckan. Ska bli super spännande :D

Jag får behålla dom 25% där jag är nu för tillfället + att jag kommer få runt 50% till hos en annan person och där är de enbart dagsturer, och det är ju väldigt bra eftersom att jag är mamma och vill spendera mycket tid med min lilla gosse :)


Det blev även en fika med Rebecca och Wira idag. Alltid lika trevligt. Har sannerligen funnit mig en bra vän :)


Har hunnit med och tränat idag också och idag körde jag på hårt. Men fan va skönt de va! :D Förra veckan blev de ju ingen mer träning, men denna veckan ska jag köra på ett till pass. Tänkte höra med min mamma om hon kan ha Liam nån dag när hon är ledig så kan jag köra ett dagspass :)


Äsch, nu ska jag göra annat. Förresten, ska lägga upp en jätte bra låt snart. Återkommer! Puss

Av Emma - 14 november 2010 22:34

Här sitter jag och tittar på Beck. Eller ja, jag är inte så inne i filmen längre utan sitter mest och kikar på datorn. Kan vara trevligt de med :)


Helgen har varit trevlig. Igår kväll åkte jag ju och jobbade och de gick bra. Kom hem imorse strax efter 8. Det var skönt att komma hem, ta det lite lugnt och dricka lite kaffe så man kunde vakna till.

Runt 12 tiden åkte vi till Skövde. Gissa varför vi skulle dit?! Jooo - för att hämta en husvagn :D Nu är vi änna riktig svensson-familj ;) Dock är det mycket som skall fixas i den men jag tycker de ska bli kul. Vi ska måla om väggarna och kanske även luckorna, lägga nytt golv. Min mormor lovade även att hjälpa mig att sy fodral (?) till soffan och så ska vi även sy gardiner :) Tror den kommer bli kanonfin när vi är klara. Kan ju bara tala om att det är en jäkla tur att Dennis ska vara pappaledig nu under vintern så att han kan fixa och dona lite med husvagnen!


När vi hade kommit hem från Skövde åkte vi och lämnade Liam hos mina föräldrar så att jag och Dennis kunde gå ut och äta lite. Vi behövde lite egentid och rå om varandra.

När vi hade ätit åkte vi och köpte en stoooor påse med "lyxgodis" i farsdag till min pappa. Vi blev bjudna på fika. Det blev jätte god glass och kaffe till de. Liam fick så klart också smaka på lite glass och jag behöver väl inte ens berätta att han älskade de? ;)

Vid 18 tiden åkte jag, mamma, Dennis och Liam till mormor och morfar. Även där blev det fika och kaffe. Liam härjade runt och drog ner alla deras tidningar vid soffbordet (som vanligt), och så busade han med oss alla. Lilla sötnosen :)


Har jag berättat att han lärt sig säga blomma nu? Vi har övat i ca en vecka och nu kan han de. När jag frågar vart blomman är så tittar han efter den och säger "Ba", nåt i den stilen :P

När vi sjunger "Klappe klapp på huvudet, klapp, klapp,klapp!" så börjar Liam klappa i knäet. Han vet att vi gör så när vi sjunger den låten. Förut när vi var hemma hos mormor morfar var de nära att han slog i huvudet i bordet och då sa min mamma "Akta huvudet, Liam" och då började Liam klappa med händerna i soffan :P Han kan min grabb!


Imorn är de dags för bvc. Ska bli jätte spännande. Klockan 11 ska vi vara där. Jag tror inte Liam har gått upp så mycket sen sist men jag gissar på att han väger runt 10,5 och är 76 lång. Återkommer med ett besked om detta imorn :)


Ahja, nu ska jag göra mig klar för sängen! Natti natti



Av Emma - 13 november 2010 11:15

Klockan 18.00 bär de av till jobbet för min del. Det blir nog bra. Det är ju ett väldigt kort pass och jag kommer ju hem tidigt imorn bitti igen :)


Just nu sitter jag och kollar på tre kronor. Snart måste jag duscha. Liam somnade nyss så han lär sova till åtminstone 12. Eller jag hoppas de i alla fall, för han va så trött min fina älskling!


Dennis är iväg och hjälper mamma och pappa i trädgården. Nä, nu ska jag lägga mig och vila lite sen duscha! Hejdå

Av Emma - 12 november 2010 22:12

Jag har intagit kvällen för läääängesen!


Dagen blev efter många om och men KANON! :)

Jag sprang omkring här hemma och var på dåligt humör. Jag försökte städa, men jag har ju fan ingenstans att lägga alla prylar. Usch, blev på väldigt illa humör så jag och Liam sa att nu skiter vi i detta och går ut och går istället. Sagt och gjort. Liam somnade direkt i vagnen och när jag hade promenerat i en rask takt med musik i öronen så ringde Rebecca. Hon undrade om vi ville ses och det ville vi naturligtvis så vi gick och mötte upp dom och tog en fika. Eftersom att jag och Liam bara var ute och promenerade så hade jag inte med mig skötväskan så jag sa till Rebecca att jag kanske måste sno en blöja utav henne eftersom Liam alltid (!) ska bajsa när vi träffar dom :P Vad tror ni han gör idag? Jo, han bajsar två gånger! Haha, han kan han ;)

Rebecca upptäckte att Liam fått en till tand. Jag har inte sett nånting av de :O Men Liam har faktiskt varit lite gnällig det sista så där har vi nog förklaringen. Det va en liten bissing som kikat fram brevid den vänstra övertanden, eller vad man nu säger. Så nu har han fått fem tänder, min stora kille :)


När jag kom hem snyftade jag lite inför Dennis hur jobbigt jag tycker det är att vi bor såhär litet. Nu ska vi minsan hitta något annat. Jag SKA ha mig något annat inom en snar framtid!


Ahja, nu fortsatte ju idol igen så det måste jag se. HEJA JAY!




Av Emma - 12 november 2010 11:32

Nu är jag trött på det här!! Jag vill flytta. Nu!! Men det kommer ju inte ens upp nån lägenhet. Jag ångrar att vi flyttade hit. Jag saknar våran förra lägenhet, även fast att den låg i fel område. Jag vill ha ett stort hem. Ett rymligt hem. Men det kommer aldrig ut nånting, och dom som ligger ute just nu kostar runt 8-9000. Det vägrar jag betala för en trea eller en fyra. Nu är jag dock så trött på att vänta.. men det finns ju inget att göra än att just vänta! :(


Vet inte vad vi ska hitta på idag. Jag som skrev igår att vi oftast har nånting att göra om dagarna. Idag är en tråkdag. Jag är en tråkmamma. Vi borde gå in till stan och upp till mina chefer idag istället men jag känner inte för de. Jag är inte de minsta sugen på att göra nånting idag. Men nu ska Liam snart äta och efter de tänker jag gå ut på en promenad. Somnar Liam så ska jag sätta i musiken i öronen och bara promenera.


Imorn är det jobb igen. Jag börjar dock inte förrän kl 18.00 imorn och gör bara natten så de känns helt okej. Det blir en dagstur på torsdag också sen är jag ledig nästa helg.


Den 10 december firar jag och Dennis 2 år sen vi förlovade oss. Igår fick jag beröm för min fina förlovningsring. Den är verkligen fin och jag är supernöjd med den. Jag kan lägga upp en bild någon gång så ni får se de vackra ting som jag fått utav min älskade.


Nä, nu måste jag ta tag i allt som bör göras idag. Är inte speciellt sugen till att göra nåt.. Men det är tur att jag har den vackraste gosse i världen som får mig att le. Han är så fin. Just nu sitter han och äter morot ;)


Hejdå!

Av Emma - 11 november 2010 22:47

Dagarna går så snabbt. På morgonen funderar jag jämt över vad jag och Liam ska hitta på, men oftast löser det sig efter bara nån timme. Känns väldigt bra att vi oftast har nånting att göra, men ibland känner jag mig som en väldigt tråkig mamma, men det kanske alla gör, mer eller mindre?


Idag tog vi i alla fall en promenad till stan och så blev det en kaffe med Linda och Joline :) Efter de promenerade vi till handikappsenheten då jag skulle prata med mina chefer om schema nu när jag ska börja jobba i januari. Dessvärre var dom på möte och skulle inte vara tillbaka förrän 16. Rebecca ringde och undrade om vi ville ta en fika med henne och Wira och de tackar vi ju aldrig nej till. Under tiden som vi väntade på dom så promenerade vi till Stadium och kollade på en pulka till lill herrn. Vi gick även till intersport och BR en vända men där hade dom inga pulkor. Efter de gick vi och mötte Rebecca och Wira och så blev det en väääldigt trevlig fika med mycket prat :) Det uppskattas alltid!


Under kvällen har jag och min älskade pojkvän ätit god mat och umgåtts :) Fick honom till å med att se på några avsnitt av tre kronor ihop med mig. Han måste älska mig mycket, för vad jag vet så gillar han inte ens serien :P Men å andra sidan skrattade han lite då och då, så han kanske bara tycker serien är bra och inte alls älskar mig så mycket? ;)


Nåja. Jag kanske ska slinga håret hos frisören på lördag. Jag fick de om jag masserade Dennis förut så klart jag masserade honom. Jag vet dock inte om jag ska vänta och göra de till nästa månad. Är kluven. Jag känner dock att jag bör göra något åt mitt hår igen.. vill ju få de ljusare.


Ahja, nu måste jag lägga mig och sova. Godnatt!

Av Emma - 10 november 2010 11:41

Vad tycker ni om snön som är ute? Jag vet ärligt talat inte om jag gillar de eller inte.. känns lite skumt att det kommer redan nu. Fast å andra sidan är väl november en vintermånad så det kanske inte är så konstigt ändå?


Dennis fick vara ledig från jobbet idag, men han blev inringd på annat så nu väntar jag mest på att han ska komma hem så att vi kan ta Liam till backen och åka pulka. Det blev ju inte av igår eftersom att det va storm ute!


Förresten, de hade kommit ut en lägenhet på ab-bostäder idag.. synd att den låg på tredje våning. Jag har verkligen inget flyt för tillfället.


Åååh, idag kommer nog tre kronor hem till mig. Hoppas de för då har jag nånting att kolla på när Liam ligger och sover i eftermiddag :)


Jag fick sovmorgon idag då Dennis gick upp med Liam så nu har jag fått lite behövlig sömn. Jag vaknade kl halv 10 och då hade Liam hunnit med sin förmiddagssömn :)

Nu ska Liam äta lite mat och jag ska ta mig lite kaffe. Ha en bra dag :)

PUSS

Av Emma - 9 november 2010 22:06

Silken dag!

Det har varit en snöstorm som hette duga idag. Jag och Liam gick upp runt halv 9 och vad ser vi när vi tittar ut från fönstret tro?! Jo - massvis med snö och massvis med storm, alltså snöstorm! Och svinkallt har det varit. Ärligt talat, är det inte liiiite för tidigt för snöstorm?! Nåja, lite mysigt är det ju men jag är inte redo för vinter än.


Vid halv 12 paltade jag på lilla herrn hans overall, halsduk, och mössa för att bege oss ut i stormen till ett möte inne i stan. Jag satte på regnskyddet på Liams vagn(tacka gud för de) för faaan va det blåste. Liam hade det nog gott i vagnen, men jag frös! Jag måste köpa andra vantar för dom jag hade va helt dyngsura när vi kom fram till stan.


Efter mötet ringde jag Rebecca för att höra om hon ville ta en fika och det ville hon. Under tiden som vi väntade på Rebecca och Wira gick vi till Gina och kikade.. eller ja, jag kikade.. Liam somnade nånstans där :P Jag tog oss även till H&M där jag köpte nya hårspännen och även hårfärg för nu är det snart dags för en slingning igen :) Är inte helt nöjd med min färg än men tror det ska rätta till sig när jag fått i denna färgen. Jag hoppas i alla fall på de :)

När vi hade kikat lite på stan mötte vi upp Rebecca och Wira och gick till Garströms (vårt favoritfik för tillfället). Det blev ett X antal koppar te och den godaste chokladbollen.. tusan så god den är!


Dennis va snäll och hämtade mig och Liam inne i stan och det va väldigt gulligt av honom för usch så kallt de va ute ikväll. Vintern är här!


Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig. Imorn vet jag inte vad vi ska hitta på, men är vädret sånt här imorn också så blir de nog en innedag.


Godnatt!

Ovido - Quiz & Flashcards