Alla inlägg under oktober 2010

Av Emma - 6 oktober 2010 22:28

Imorn börjar jag jobba kl 8 och går inte av det passet förrän kl 8 på fredags morgon. Förstår ni hur mycket jag kommer sakna Liam? Och Dennis också, så klart. Det bästa utav allt när man kommer hem efter att ha jobbat ett helt dygn är att man verkligen längtat hem. Jag får helt nya krafter och är så lycklig över att ha en underbar son att komma hem till. Dessutom tjänar jag fina pengar. Jag vill ju kunna skämma bort min lilla älskling <3


Jag ska alldeles strax gå och lägga mig. Är faktiskt en aning trött nu. Har fixat i ordning väskan som Liam ska ha med till sin mormor och morfar imorn. Rena kläder och en pyjamas. Snutten åker ner imorn bitti. Nappar och sånt där har dom där så det behöver jag inte tänka på att lägga ner :)


I övrigt har dagen varit bra. Liam har börjat sova en gång om dagen i stället för två men det är bra. Förut sov han nämligen bara ca 20-30 min och då hann ju inte jag göra nånting. Dom tre sista dagarna har han sovit, hör och häpna, 2 timmar i streck! Håller det i sig så är jag oerhört nöjd.

På eftermiddagen gick vi ut och träffa Linda och hennes dotter. Vi promenerade en liten sväng och efter de gick vi till stadsträdgården så att Liam fick gunga. Oj så kul han tycker det är. Han njuter så och skrattar hela tiden. Han är verkligen de gladaste barnet i världen och alltid så nöjd :)


Hur som helst, nu måste jag lägga mig och sova. Måste ju vara utvilad och pigg imorn. Förresten, håret blev kanon. Min naturliga hårfärg kom fram desto mer och det mörka som var kvar försvann. Är supernöjd. Hade en oerhört duktig frisör, henne lär jag gå flera ggr till :)


Natti natti på er :)

Av Emma - 5 oktober 2010 23:09

   Jag veeet, jag är ur-kass på att ladda upp bilder, men här får ni lite smått och gott på mitt hem med mera :) Lägger även ut en bild på Dennis och Liam. Som jag sagt förr är jag inte mycket för att lägga ut bilder på Liam här, men eftersom denna bild bara visar hans rygg anser jag att det är okej.


                                  

                                    Liams vagn                   Dom bästa <3


Här har vi lite grejer som jag köpte på ullared till min lilla älskling <3

       

Ett sött påslakan-set        Smarta matlådor med sked    Två långärmade bodys :)


     

  En pyjamas :)            Ett par byxor      En jogging-dress ;)


      

                 Liams lära-gå-vagn med bamse                     bobby-car :D


        

   Vår fina tv-hylla                Vardagsrummet                    Köket :)



                           

                              Barbordet :)                     En groda                 


Sådär ja, enyoj! 

Av Emma - 5 oktober 2010 22:01

Silken kväll. Äntligen så har Desprate börjat igen. Helt underbart! :D


Dennis kom hem sent idag igen :( Ni anar inte hur tråkigt det är att han jobbar så långa dagar. Vi träffas i stort sätt bara på helgerna. Men det är ju bättre än inget alls, så klart :)


Jag gjorde i ordning god mat till oss idag och så tände jag ljus och gjorde det lite mysigt i vardagsrummet innan Dennis kom hem. Han blev jätte glad :) Jag är en bra fru jag.


Liam va duktig idag. Han somnade i sin säng. Jag fick dock sätta mig och sjunga lite. Jag hann knappt sjunga 1 minut med min ljuva stämma innan Liam hade somnat. Tycker han verkligen att jag sjunger bra eller ger han upp och tänker att det enda sättet att få mig att bli tyst på är att faktiskt somna? Bra är det i alla fall.


Imorn blir det klippnings. Gud, mitt hår är så torrt. Kommer antagligen behöva klippa av en bra bit =/ Ahja, jag ska kika lite frisyrer i alla fall så jag kanske kan finna nåt som faller mig i smaken.


På torsdag blir det jobb. Känns bra men kommer sakna min fina gosse så oerhört mycket. Mammas lilla hjärta. Det är inget kul att vara ifrån honom så länge men jag kommer ju hem tidigt på fredag igen :) Dessutom tjänar jag fina pengar och denna månaden blir det mycket jobb. Har redan fem pass uppskrivna. Två pass blir 25 % så ni kan ju räkna ut själva.. jag kommer jobba mer än halvtid denna månaden. Kanske blir ännu mer, men det får vi se framöver. Men gött är det :)


Ahja, nu ska jag fortsätta att göra ingenting sen ska jag gå och lägga mig å sova.

Gonatt!

Av Emma - 5 oktober 2010 13:13

Imorn har jag en klipptid :D Tjohoo! Kl 17.15 ska jag få klippa mig. Känns oerhört bra för mitt hår är inte i toppform just nu. Amningen gjorde så att jag tappade mycket hår och dessutom blev det väääldigt slitet och jag själv har väl inte gjort saken bättre genom att blondera det antar jag.

Måste ju hitta nån bild på hur jag vill klippa mig. Ååh så skönt det ska bli :)


Ahja, nu måste jag ta och plocka undan lite i mitt stökiga hem. Bläää, har verkligen ingen ork till å göra nånting för tillfället. Vet inte varför men antar att det är för att det är saker överallt och när jag väl plockat undan allt blir det lika stökigt igen på bara några timmar.. så nä, jag känner ingen direkt motivation till att städa. Men jag måste, såhär kan vi inte ha de.


Får börja med att plocka i ordning all disk till köket. Sen ska jag plocka undan i vardagsrummet. Sen sortera tvätt.


För övrigt så somnade Liam efter många om och men i sin säng idag. Men han envisas ju hela tiden med att ställa sig upp oavsett hur trött han än är =/ Men men, vi får öva. Han var ju så redig innan han kunde ställa sig upp för då kunde vi bara gå in och lägga honom i sängen och då stensomna han. Men jag tänker inte ge mig. Han SKA lära sig att man ska sova i sängen.


Happ, vi hörs senare. Hejsvejs!


Av Emma - 5 oktober 2010 11:12

Vi har två stycken katter som heter Ninja och Sixten. Ninja är en tanig och smal liten katt, i alla fall om man jämför med Sixten. Jag antar att Ninja egentligen är helt normalviktig :P Sixten är som sagt vääääldigt stor. Han är mycket större än Liam, haha. Liam ÄLSKAR att jaga katterna och varje gång han ser dom försöker han härma dom genom att säga "mjau", men när Liam ska säga de blir det mera "maaaaa" med en ljus stämma :P Sötnosen!


Liam har ju fått en massa tänder nu. Det har jag väl sagt? Två där nere och två där uppe :) Den ena där uppe har inte riktigt spruckit igenom än men det tar nog bara ett par dagar så är den framme helt. Man ser att det är vitt liksom. Ett litet risgryn :P


Jag MÅSTE få till kvällarna med Liam nu. Han är hopplös då han BARA ska ställa sig upp i sängen. Förut var han ju så redig då vi bara kunde gå in och lägga honom i sängen för att sedan gå ut. Men nä, nu är det bara att ställa sig upp som gäller. Jag ska börja öva honom idag. Köra fem-minuters perioden. Man går in, lägger honom i sängen, går ut ur rummet, låter honom vara i fem minuter för att sedan gå in igen om han inte somnat. Han ska klara det, så är de bara!


Tror han vill ha ett eget rum.. han ska ju få det. Tror inte han förstått hur mycket jag letar. Sitter och tittar varje dag men vi måste ju ta något som vi kommer trivas i.


Helt otroligt att tiden går så fort. Liam är drygt 8½ månad nu och kan ställa sig upp precis överallt vilket han gör hela tiden. Han är jätte duktig. Lära-gå-vagnen är rolig också. Den ställer han sig upp emot och kan ta några steg, men det är lite svårt än. Han har även lärt sig att stänga av och sätta på tvn när han står emot tv-bänken. Busunge :P


Nåja, nu skall jag ta tag i vårt hem som ser ut som ett bombnedslag. Usch... är inte alls pigg på de idag.


Förresten, har fått TRE extrapass denna månaden. Hur bra är inte de då? :D Kommer upp i 75 % kanske. Tjohooo! Blir kanske mer nästa månad. Hoppas, hoppas.


Hörs sen. Hej hej



Av Emma - 4 oktober 2010 22:35

Ja, idag hade det kommit ut flera lägenheter. Två stycken och båda var treor. Planlösningen såg kanon ut och jag har hört rykten om att lägenheterna ska vara fina också. Vi får dock se. Både jag och Dennis är enade om vad vi vill ha men det känns som det kommer ta tid innan det vi säkert kommer upp och vi måste hitta något annat om inte allt för lång tid. Jag satte upp oss på dom och blir vi erbjudna dom går vi och kollar och efter det får vi tänka lite :)

Har även satt oss på en annan lägenhet också. En trea de med. Det komiska är att alla tre är i samma hus.. kan ju inte spela så stor roll vilken det blir då :P Tre intresseanmälningar. Håll tummarna för oss :)


Nu på kvällen var jag iväg och tränade. Skönt att komma iväg och röra på kroppen. Nu är jag helt slut. Ska strax gå och lägga mig men först ska jag fixa mackor till min älskade make.


Nä, nu tackar jag för mig. Gonatt!



Av Emma - 4 oktober 2010 11:25

Nu ni.. nu blir det mera jobb framöver. I alla fall lite :P Lär komma upp i 50 % denna månaden vilket känns oerhört skönt. Kanske kan bli mer nästa månad också. Håller tummarna för de :)


På torsdag-fredag hoppas jag in och gör ett pass. Sen kanske jag kan ta måndag-tisdag, men det är inte hundra än men jag hoppas det går att ordna. Herregud så krångligt allt blir när man ska kolla upp tider, byten osv med jobb. Haha, är inte van längre. Mitt huvud blev en enda röra när jag skulle kolla upp alla tider. Får ta och kika igenom almnackan så jag inte dubbelbokat mig nu.


Liam ligger och sover just nu. Jag gör ingenting förutom att dricka kaffe. Kikade lite på ab-bostäders hemsida just nu. Jag vill ha ett hus. Dom har så fina hus man kan hyra på ab-bostäder, tyvärr är det inte ofta ett sånt hus blir ledigt :( Finns ett ute nu, men de ligger utanför stan.. tyvärr! Drömmer om en egen trädgård, en egen liten utplats. Hur underbart hade inte de varit? Jag håller ögonen öppna.


Gud så skönt att få komma iväg och jobba lite. Man behöver komma ut ibland. Jag kommer börja jobba till januari. Då ska det slitas på. Känns helt okej. Dennis ska vara hemma med Liam då och jag vet att det kommer gå kanon. Jag kommer förhoppningsvis komma upp i 80-90% jobb då. Wiie :)


Nä nu blir det vila innan Liam vaknar och är back on track igen. Min lilla busis :)


Hejdå så länge

Av Emma - 3 oktober 2010 23:43

Tänk att de redan är oktober?! Helt otroligt vad fort tiden går. Om ca 3½ månad fyller Liam 1 år. ETT ÅR!! Vart har detta året tagit vägen? Julafton i år kommer bli helt underbar. Tänk att vi ska få fira jul med denna lilla kille. Han är så underbar så ni anar inte.


Haha, vet ni vad busungen gjorde förut? Jag och mamma skulle gå till ica för att handla och Liam fick följa med i vagnen. Efter ett tag hör jag Liam göra olika läten. Jag tittade ner på honom och fick se två fötter sticka fram utanför regnskyddet. Han satt helt barfota och "sjung".

Det är nån ny grej han börjat med nu, att sitta och ta av sig strumporna i vagnen.. blir tokig men jag kan ju inte låta bli att skratta åt honom :P Han är för söt.


Nä, nu har tiden sprungit iväg och jag måste lägga mig och sova. Har suttit och kollat på Knocked up men den är ju slut nu så det får bli bingen.

Natti natti. Puss hej

Ovido - Quiz & Flashcards