Alla inlägg under februari 2011

Av Emma - 15 februari 2011 17:17

2 dagar kvar, sen är de dags. Jag är så pirrig så det är inte klokt. Snart får ni veta :)


Idag har jag, Dennis, Liam och Lovisa varit och hälsat på hos g-mormor och g-morfar. Vi blev bjudna på god mat och Liam moffa i sig som vanligt. Inte räckte de med en stor portion utan han skulle minsan ha två stora portioner. Efter maten blev de dessert och de slank ju ner de med. Han ÄLSKAR mat ;)


Det blev mycket bus och Liam visade att han kan gå nu. Han gick omkring väldigt mycket idag. Eller gick och gick, han skulle springa. Han är jätte redig och han lär sig mer och mer för varje dag. Men vissa dagar totalvägrar han att ens stå själv och då är benen som spagetti :P Tokis!


Det blev fika också. Vi satte oss till bords och Liam satt på en egen köksstol idag, en vanlig stol alltså, de gjorde han även när vi åt lunch och han satt så duktigt :) G-mormor satte fram bullar och rulltårta osv sen bara jag såg hur Liams lilla hand kom fram på bordet och så norpa han till sig en rulltårta och stoppa i munnen. Han va så snabb så jag hann knappt reagera. De såg så sött ut. Han fick sig en vaniljbulle också och han knöka in massa i munnen på en å samma gång också satt han och skratta och toka sig. Han är en riktig liten teaterapa min lille kille. 


Nu sitter jag och tar de lite lugnt. Har städat och fixat i ordning här hemma lite idag och nu är jag helt slut. Ska se på lite tv nu. Kanske skriver senare.


Gokväll! 



Av Emma - 14 februari 2011 19:34

Nu är lillknorten nattad och jag ska strax lägga mig i soffan men först har jag lite småplock att göra.


Pappa/morfar kom hit en vända förut. Han hjälpte till att göra i ordning lite mat till Liam och det var väldigt uppskattat, både från min och Liams sida. Liam var superhungrig och jag hade hundra grejer att fixa med, men se så lätt de blev när morfar kom och hjälpte till en liten stund :)


Liam hjälpte mig att fixa i ordning förut. När jag skulle lägga i smutstvätt i tvättmaskinen så hjälpte han mig att lägga i vit tvätt.. synd bara att de va mörk tvätt jag skulle tvätta :P Han vill så gärna hjälpa till.

Sen hjälpte han till att fixa i ordning i köket. Han tog ut precis ALLT ur lådorna i köket och slängde i de i diskhon. Tänk att den lilla herrn kunde nå upp att få i de där. Han slängde även i morfars mobil där förut också :P Tur att de inte var något vatten i den då ;)

Sen har han lärt sig att spola på toaletten så när vi va där inne och fixa å dona förut så spolade han ungefär 30 gånger och sen blev han jätte sur när vi skulle gå ut därifrån å stänga dörren. Lilla tokunge <3


Nu är Dennis iväg och hämtar Lovisa och jag ska som sagt inta soffan. Kanske får bli lite glass också, de är ju aldrig fel.


Gokväll!

Av Emma - 14 februari 2011 16:10

Vad gör ni idag? Firar ni alla hjärtans dag?


Jag har jobbat. Började klockan 7 och slutade kl 13. Cyklade direkt hem (vilket förövrigt va en jobbig resa för mina växlar på cykeln gav upp) och när jag kom hem tog jag en snabbfika med Dennis och papsen som var på besök. Efter de va de bara att börja städa. Jag har rensat en jävla massa kläder som jag inte använder. Har än så länge fått ihop en hel soppåse och än är jag inte klar. Dessutom har jag tvättat 2 maskiner tvätt. Imorn ska jag tvinga Dennis att åka med mig å lämna kläder på fa-fyndet eller nåt sånt.


Dennis har åkt till Skövde och hälsat på sin chef en vända. Nu skulle han handla på Ica-maxi och därefter kommer han hem en sväng för att sedan åka å hämta sin lillasyster Lovisa i Vara. Jag ska strax koka ihop nån mat till Liam, sen ska vi nog ta oss ett bad i våran pool (badkaret) och sen blir de nattning.


Ja, och där hade ni min alla hjärtans dag. Tycker fan inte denna dagen är något speciell. Alla dagar är lika underbara och jag är lika tacksam varje dag för alla nära och kära som finns i mitt liv, inte bara idag!


Kanske hörs senare. Får fortsätta med rensning av kläder och så. Hejsvejs!

Av Emma - 9 februari 2011 20:51

Har ni sett de någon gång? Det går på 5an, onsdagar kl 20.00 Jag har sett det ibland. Jag blir alltid lika rörd när bebisen kommer ut. Det är så fint. Jag börjar lätt gråta när jag ser såna här program.

I detta program var det en kvinna som skulle föda vaginalt. Med sitt första barn slutade de med kejsarsnitt. Denna gång valde hon att försöka föda normalt. Ut kom en välskapt fin liten pojke. När han kom ut andades han inte. Han hade hamnat i chock. Dom kämpade med att få honom att andas. Till slut började han skrika. Det gör så himla ont i mig när dom inte andas när dom kommer ut.


När jag ser sånt på tv påminner de mycket om min egna förlossning som faktiskt slutade med akut snitt. Jag minns så väl när jag låg och kämpa och kämpa. Jag låg och tittade på skärmen som visade min underbara sons hjärtljud som bara gick ner mer och mer. Jag minns när en läkare var inne och berättade att jag var öppen 8 cm och Dennis och jag jublade och tänkte att nu är det verkligen inte långt kvar tills vi får träffa vårt barn. Jag minns också när läkaren var tillbaka och sa att jag var öppen 4 cm, 1 cm mindre än när vi kom in på förlossningen. Det var som ett hårt slag i magen. Men det värsta var att se min lilla gosses hjärtljud, jag förstod ju så väl att det inte var något positivt, även om ingen sa de till mig.

Hur som helst så slutade den lilla sagan lyckligt och vi fick oss den vackraste lilla pojken i världen. Jag är helt förälskad i min ögonsten, han är det bästa som finns, min Liam <3


Idag har jag fått en sovmorgon, mycket skönt. Vid 12 tiden tog vi en promenad med Linda och Joline. Det har verkligen varit vårväder idag, helt underbart. Har till och med använt min vårjacka :)

Jag har även varit en tur på jobbet. Imorn är de dags igen. Sen på fredag gör jag sista dagen för denna veckan för denna helg är jag ledig helt och hållet. Behöver jag tala om hur skönt de ska bli?


Gud så trist jag känner mig som aldrig lägger upp bilder. Jag ska verkligen bättra mig, men i ärlighetens namn så är kamerasladden nerpackad nånstans och än så länge har vi inte packad upp just den lådan. Så fort vi fått fram den ska jag lägga upp bilder på vårt nya hem :)


Förresten, jag har ju fått ett nytt schema. Det kommer börja den 1 mars och jag kommer jobba två helger i rad och vara ledig två helger i rad. Men de kanske jag redan berättat? Hur som helst så finns de 1 vecka då jag bara kommer vara ledig en dag, men de är ju ingen större skillnad mot nu, för så har jag de nu med.


Nåja, nu ska jag se på lite efterlyst sen ska jag kasta mig i sängen och läsa lite bok och sen sova :)


Gokväll!

Av Emma - 8 februari 2011 15:54

Silket härligt väder de har varit idag. Massa plusgrader och en stooor sol hela dagen lång. Jag får änna lite vårkänslor. Helt underbart :) Dock är de ju fortfarande vinter och alla bakslag som brukar komma är ju ett faktum, men vi får passa på att njuta när det är såhär fint :) Det hade ju faktiskt snöat i natt, fast väldigt lite.


Idag har vi först varit och tittat till vår husvagn så att den håller sig fin tills i vår/sommar då vi ska börja åka ut. Sen åkte vi in till stan och handlade på Willys. Ikväll ska vi äta kassler/broccolisås med potatis eller pasta, vet inte vilket av de det blir men jag tror de blir pasta :)


När vi kom hem gick Liam och jag ut och promenerade en sväng och efter de tog vi en tur till lekplatsen och gungade. Oj som Liam skratta. Det var ju längesen vi gungade nu så de gillade han skarpt. Det är något vi ska försöka se till å göra varje dag nu.


Vet ni vad? Jooo, jag har fått ett nytt schema. Det är inte riktigt hundra att de är så det kommer se ut, men på ett ungefär. Och jag kommer jobbar två helger i rad och sen vara ledig två helger i rad. PERFEKT!


Nåja, egentligen har jag inget kul att berätta. Längtar till torsdag nästa vecka, men än tänker jag inte berätta vad jag ska göra då, ni kanske får veta nästa vecka då :)


Hejdå!

Av Emma - 4 februari 2011 20:36

Hej hej hej!


Jag har varit superkass på att skriva de sista. Har helt enkelt inte funnits någon tid alls till de. Vi har flyttat och jag har jobbat väääldigt mycket.

Vi trivs som fiskarna i vattnet i vårt nya hem. Kanoners kanon med egen ingång och slippa ekande trappuppgångar, kanon med en trappa upp så vi kan ha skorna nere i hallen och framförallt dörren där nere då Liam är duktig på att öppna dörrar :P


Denna vecka har varit stressig, tröttsam men helt okej. Jag har jobbat för mycket. Min kropp börjar säga emot nu. Har fått såna där vita "stressplitor" som jag kallar de. Dom är vita och gör svinont. Jag får alltid såna när jag är stressad och inte hinner sova ut. Det har jag verkligen inte gjort denna vecka. Det har varit jobb, jobb, jobb. Imorn efter kl 13 tar jag helg. Jag kan tala om för er att jag AVSKYR att jobba 3 av 4 helger. Jag är aldrig ledig mer än 1 dag innan jag ska jobba igen. Igår jobbade jag mitt dygnspass och slutade i morse kl 8. Jag har varit oerhört trött hela dagen men jag måste likt förbannat iväg å jobba imorn. På söndag ska jag sova ut. Det måste jag verkligen göra för på måndag blir de jobb kl 7 igen. Herregud, det här om nåt kommer bli min död.

Jag hoppas mitt schema kan få en ändring.. i alla fall så jag slipper jobba varenda jäkla helg!!


Jag ska lägga upp bilder på lägenheten. Den är så fin och jag är så nöjd. Den kommer bli helt komplett när vi fått göra om våra två badrum och Liams sovrum :) Som jag längtar. Men imorn kan jag ta lite bilder på hur lägenheten ser ut idag och sen ska ni naturligtvis få se efterbilder när dom varit här och gjort om de som ska göras om.


Just nu kollar jag på lets dance. Vi tänkte se på snabba cash ikväll :) Hoppas bara jag orkar. Jag är som sagt ett vrak ikväll. Ett vrak med ond rygg, trötta ögon, trött huvud.. nä, nu ska jag sluta klaga. Återkommer med ett glatt inlägg så småningom.


Gokväll!

Ovido - Quiz & Flashcards